Felsőoktatás

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Higher education factA felsőoktatás továbbra is kulcsszerepet játszik abban, hogy az Európai Unió a világ vezető tudásalapú társadalmává és gazdaságává váljon. Az ágazat növekedési fázisban van: egyre több diákot szeretne elérni úgy, hogy közben javuljon az oktatás minősége is. Egy ilyen környezetben különösen fontos az oktatási programok hatékonysága, ami elavult berendezések és folyamatok használata esetén nehézségekbe ütközhet.1


Az EU lisszaboni stratégiája a hatékonysággal kapcsolatos elvárásokat az egyetemek számára kidolgozott modernizációs ütemterv és növekedési keretprogram megvalósításával kívánja teljesíteni, amely azzal számol, hogy a hallgatók száma meghaladja a jelenlegi 19 milliós szintet, az oktatók létszáma pedig a jelenlegi 1,5 milliós értéket.


A változó környezet egyre nagyobb kihívásokkal jár a dokumentumbiztonság, a költséghatékonyság, az előadótermi technológiák, valamint a távmunka és távoktatás területein. A intézmények számára fontos olyan stratégia partnerekkel együttműködni, mint a Ricoh, aki jelentős, igazoltan és ellenőrizhetően sikeres tapasztalatokkal rendelkezik a magas szintű változáskezelési támogatások területén


1 Európai Bizottság: (http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-policy/higher_en.htm)

A hatékonyság növelését és a költségek ellenőrzésének javítását célzó szolgáltatásai és megoldásai révén a Ricoh olyan ötletekkel képes támogatni az oktatási intézményeket, amelyek egyszerűbbé teszik az átalakulást, emellett gazdagabb oktatási élményt nyújtva javítják a diákok és az oktatók közötti interakciót:


  • Javulhat a diákok és a karok számára elérhető nyomtatási szolgáltatások köre és minősége olyan testreszabott nyomtatási stratégiák révén, amelyek a dokumentumkezelési, nyomtatási és másolási szolgáltatásokra egyaránt kiterjednek. 

  • Megtarthatók az örökölt eszközök, de a dokumentumkezelési infrastruktúra kibővíthető a multifunkciós készülékeivel, amelyek a nyomtatási szolgáltatások optimalizálása révén közel 100%-os rendelkezési állási időt biztosítanak, de közben csökkentik az energiaköltségeket és a karbon lábnyomot. 

  • Az anyagi erőforrások nagyobb része fordítható az oktatási programok fejlesztésére: akár évi 30%-os megtakarítás is elérhető a dokumentumokkal kapcsolatos költségek területén a Ricoh menedzselt dokumentum kezelési szolgáltatásainak (MDS) használatával. Ismerje meg a Ricoh Wico esettanulmányát, amelyben egy belgiumi iskolahálózat 36%-os megtakarítást ért el a dokumentumfolyamatok területén.  

  • Legyen szó netbook, notebook vagy iPad használatát igénylő e-oktatásról, a felsőoktatási intézmények folyamatosan növekvő hálózati forgalmát a Ricoh vezeték nélküli és vezetékes hálózati megoldásai kiválóan ki tudják szolgálni. Ezek közé olyan egylépcsős hálózati megoldások tartoznak, amelyek kiterjednek a vezeték nélküli hálózat ellenőrzésére, a műszaki beállításokra, a hálózati kábelek elhelyezésére és a helyszíni támogatásra is, melyek összességében kiváló lefedettségű, nagysebességű, stabil és biztonságos hálózatok kialakítását teszik lehetővé.

A Ricoh ügyfélközpontú nyomtatási megoldások, informatikai és dokumentumkezelési támogatás, szolgáltatások és tanácsadás biztosításával számos szervezetnek segített Európában elismertsége, hírneve és szolgáltatási szintje növelésében. Néhány a fontosabb projektek közül:


  • University of Groningen éves szinten €700 000 megtakarítást ért el, miután üzembe helyezték a Ricoh menedzselt dokumentumszolgáltatási csapatának új dokumentumkezelési és nyomtatási infrastruktúráját, ami 63%-kal csökkentette az intézmény nyomtatóflottájának nagyságát. 
  • A Ricoh menedzselt dokumentumszolgáltatásai  által biztosított optimalizált dokumentumkezelési megoldással Belgiumban a Wico által üzemeltetett iskolákban éves szinten körülbelül 36%-os megtakarítást értek el. A megoldás legfontosabb eleme nagyteljesítményű nyomtatók üzembe helyezése volt az iskolák nyomtatószobáiban, melyekkel gyorsan és egyszerűen lehet nagy mennyiségben előállítani professzionális minőségű dokumentumokat.

  • A Hopwood Hall College virtualizált infrastruktúrájának kifejlesztése és üzembe helyezése átalakította a diákok és a tanárok oktatási erőforrásokhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférésének módját, amivel az intézmény három éve alatt közel £500 000 megtakarítást ért el.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan javítják a Ricoh megoldásai az oktatási intézmények és más hasonló profilú szervezetek működését, látogasson el az esettanulmányok oldalra.

Oldal tetejére

További segítségre van szüksége?
Lépjen kapcsolatba a Ricoh-val a kapcsolatfelvétel a Ricoh-val űrlap segítségével.

Oldal tetejére

Kapcsolódó hivatkozások

Humans & Machines

Economist Intelligence Unit. Humans and machines.