Ökotechnológiák

Környezetvédelmi innováció.

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Kapcsolódó hivatkozások

Hogyan lehetne egyszerűbben elérni a környezetvédelmi célokat, ha nem az innováció és a technológia ötvözésével? A Ricoh Csoport olyan új termékek és eljárások kifejlesztésébe invesztál, melyekkel nem csak cégünk csökkentheti környezeti hatásait, de ügyfeleket is segíti ebben. Mindez összhangban van a Ricoh termék-életciklussal, melynek minden szakasza támogatja a környezetvédelmi hatékonyságot. Az innováció a technológiákban ölt testet. Ismerje meg ezeket részletesebben.

GELJET technológia

2007-ben jelentek meg az első GELJET technológiát használó energiatakarékos nyomtatók, köztük az Aficio GX 2500. Ezen nagy hatékonyságú nyomtatók maximális energiafelhasználása 35 Watt alatt van óránként, ami megegyezik egy fluoreszcens lámpa (fénycső) fogyasztásával. A nyomtatókkal nemcsak energia takarítható meg, de jelentősen csökkentik ügyfeleink energiaköltségeit is.

A pigment alapú GELJET tinta magas viszkozitású és nagy a beszívódási képessége, így normál papírra is lehetővé teszi a nagysebességű kétoldalas nyomtatást, a képek minősége pedig vetekszik a lézernyomtatókon elérhetővel.

Oldal tetejére

Quick Start-Up technológia

A QSU (Quick Start-Up) eredeti energiatakarékos technológiánk, mellyel csökkenthető a fénymásolók energiafogyasztása. A készülékek akkor is energiát fogyasztanak, ha nincsenek használatban, de be vannak kapcsolva. A QSU lehetővé teszi a nyomtató gyors visszatérését az energiatakarékos módból.

QSU technológia

A festéket a papírra rögzítő fixáló hengert az üzemi hőmérséklet eléréséhez szükséges idő csökkentése érdekében annyira elvékonyítottuk, amennyire csak lehet. A henger hőmérsékletének hatékony szabályozásáról kettős fűtőelemek gondoskodnak. Emellett alacsony fixálási hőmérsékletű festéket is kifejlesztettünk.

HYBRID QSU technológia

A technológia kondenzátorokkal (elektromos áramot tároló eszközökkel) egészíti ki a QSU technológiát, amelyek a készülék készenléti üzemmódja alatt tárolják az energiát, így az újraindításkor vagy nyomtatáskor felhasználható. A technológia a nagysebességű másológépekbe került beépítésre.

Színes QSU technológia

A technológia mágneses terekkel létrehozott indukciós fűtést (IH) alkalmaz a fixáló szíj közvetlen és gyors felmelegítésére. Ez biztosítja a színes másolók felhasználóbarát és nagy hatékonyságú működését.

A bevezetése óta a QSU óriási sikert aratott:

  • 2001-ben debütáltak az első QSU multifunkciós fekete-fehér másolók, amelyek megkapták Japán legmagasabb energiatakarékossági elismerését, a Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium díját.

  • Ezt követően bemutattunk a HYBRID QSU-t, a hagyományos QSU kondenzátorokkal (elektromos áramot tároló eszközökkel) kiegészített változatát. Ezek tárolják a sorozatos indításokhoz szükséges energiát.

  • 2006-re kifejlesztettük a színes QSU technológiát, melyben egy indukciós fűtőrendszer révén csökkentettük a multifunkciós színes másolók készenléti üzemmódból való visszaállásának idejét.

  • A QSU révén megszületett a kategória első modellje, amely 10 másodperc alatt áll helyre készenléti állapotból.

  • A QSU technológiát tartalmazó termékek között ma már a kis sebességű fekete-fehér fénymásolóktól a nagy sebességű fénymásolókig számos készülék megtalálható.

Oldal tetejére

PxP toner

2007 végén került bevezetésre Japánban az Aficio MP C7500/C6000 sorozat az új, színes PxP tonerrel.

Ez a polimerizált toner az újonnan kifejlesztett poliészter gyantából készül, és kialakításánál fogva elődjénél alacsonyabb (20 °C-kal) hőmérsékleten fixálható, ugyanakkor finom és egységes részecskéivel magasabb képminőséget ér el.

Az alacsonyabb fixálási hőmérséklet alacsonyabb energiafogyasztásban nyilvánul meg, az új toner gyártási folyamata során pedig nagyobb arányban dolgozható fel újra a szennyvíz és az oldószer.

Üzletpolitikánk szerint olyan termékeket kívánunk létrehozni, amelyek teljes életciklusuk során minimális káros hatással vannak a környezetre, és ez alól a PxP toner sem kivétel. A szénőrlés helyett kémiai polimerizációs folyamatot alkalmazunk, így a gyártási folyamat 30%-kal kevesebb energiát használ fel.

Oldal tetejére

Papírtakarékosság

Folyamatosan fejlesztünk egyedülálló technológiákat, hogy segítsünk ügyfeleinknek csökkenteni papírfelhasználást, ezáltal közvetlenül befolyásolva nem csupán a környezeti hatást, de az anyagköltségeket is.

Néhány példa:

  • Leválogatás nélküli duplex egység – lehetővé teszi a kétoldalas másolást vagy nyomtatást a termelékenység csökkenése nélkül; a másoló kevesebb energiát használ, mivel nem működik tovább a szükségesnél.

  • Szkennelés és faxolás e-mailben - ez az új funkció feleslegessé teszi a nyomtatott példányokat, hiszen minden adat elektronikusan mozgatható.

Ezenkívül bevezettük a dokumentumadagolókon történő egyidejű kétoldalas beolvasást, ami a következő előnyöket kínálja az irodáknak:

  • Kisebb karbantartásigény

  • A papírelakadások szinte teljes megszüntetése

  • Kevesebb zaj, kevesebb munkaidő

A webes anyagok, e-mail előzmények nyomtatásából, valamint a hibás konfigurációkkal vagy hibás papírválasztással készült nyomtatásból eredő papírhulladék mennyisége példa nélkül álló mértéket öltött. Mindezek könnyen megelőzhetők a felhasználók képzésével, valamint a másoló- és nyomtató-illesztőprogramok kívánatos alapértelmezett beállításainak megadásával. Környezetvédelmi tanácsadásunk bemutatja ezeket az egyszerű papír- és pénzmegtakarítási lehetőségeket, és emellett kész átfogóan megvizsgálni a teljes nyomtatóállományt.

Oldal tetejére

Növényi alapú műanyagok

A környezetre gyakorolt hatás nagy része a nyersanyagok beszerzéséből és gyártásából ered. Ennek mérséklése érdekében 2002-ben megkezdtük a növényi alapú műanyagok fejlesztését másolóberendezéseinkhez. Ezek a műanyagok újrahasznosíthatók és kőolaj alapú társaiknál kisebb mértékben járulnak hozzá a globális felmelegedéshez.
 
Három évvel később elkészült az iparág első, növényi alapú műanyagból készült multifunkciós digitális fénymásolója, amelynek fő egységében 50%-ot tett ki a növényi alapú anyagok aránya. Ezt az arányt tovább szeretnénk növelni, és igyekszünk a növényi alapú műanyagokat más területeken, pl. növényi alapú tonerekben is hasznosítani.
 
Vállalatunk törekvése az is, hogy olyan növényi erőforrásokat tárjon fel, amelyek nem jelentenek konkurenciát az élelmezés számára.

Oldal tetejére

További segítségre van szüksége?
Lépjen kapcsolatba a Ricoh-val a kapcsolatfelvétel a Ricoh-val űrlap segítségével.

Oldal tetejére