A digitális kommunikáció élénk neon színekkel tehető látványosabbá, a Ricoh egyedülálló Touch7 Colour Guides segítségével
28.09.2021

A digitális kommunikáció élénk neon színekkel tehető látványosabbá, a Ricoh egyedülálló Touch7 Colour Guides segítségével

Ricoh Europe, London, 2021. szeptember 28. - A nyomtatási szolgáltatók (PSP-k) mostantól a Ricoh első neon Touch7 Colour Guides-jával segíthetik a márkákat és a tervezőket a merész és élénk digitális kommunikáció létrehozásában. 

A négy digitális neon Touch7 Colour Guide 1520 szín egységes reprodukálását teszi lehetővé.
A négy digitális neon Touch7 Colour Guide 1520 szín egységes reprodukálását teszi lehetővé.

A Touch7 vezetők lehetővé teszik az 1520 szín konzisztens reprodukálását, amikor a Neon Pink és Neon Yellow tonereket használják az öt színes Ricoh Pro™ C7200X  digitális nyomdagépen. 

  • Neonsárga és neonrózsaszín SCR (Source Colour Removal) útmutatók, ahol a CMY-ból eltávolítják a forrásszínt, és neon tonerrel helyettesítik, hogy tisztább és világosabb neon árnyalatokat hozzanak létre.
  • Neonsárga és neonrózsaszín felülnyomási útmutatók, ahol a neon tonert a CMY színre nyomtatják a szín telítettségének növelése érdekében.

A North American Publishing Company Research Adding Value to Digital Printing tanulmánya szerint ez a képesség hatalmas lehetőségeket nyithat meg a kreatív nyomdák számára. A tanulmány szerint a márkatulajdonosok átlagosan 33%-os prémiumot fizetnek a neon színekért.

A tanulmány azt is kiemeli, hogy 55%-uk szívesebben dolgozik olyan nyomdai szolgáltatókkal, amelyek egyedi ötletekkel gazdagítják a nyomtatást, 51%-uk pedig olyan üzemekkel szeretne együttműködni, amelyek proaktívan oktatnak az új technológiákról és speciális effektusokról.

Richard Ainge, a Touch7 alapítója és technológiai igazgatója szerint: "Ezekben a világelső digitális neon színkísérőkben minden szín neon tonert használ, hogy fényes, vibráló, ütős eredményeket kapjon a felhasználó, és kiterjessze a Ricoh nyomdagépek által elérhető színskálát. A mélyen telített vörös színektől, liláktól és kékektől a finom pasztell árnyalatokig kiterjeszthetők a lehetőségek. Ötödik színfájlként való létrehozásuk egyszerű és logikus."

Eef de Ridder, a Ricoh Europe, Graphic Communications Group-jának alelnöke megjegyzi: "A színkalauzok már régóta a Pantone®-hoz kötődnek, de a neon és pasztell színkalauzok nem alkalmasak a digitális gyártásra. A Touch7 útmutatók 1520 digitális színt tartalmaznak, és nincs szükség a spot színek vagy tinták keverésére, ami pontatlanságot, pazarlást és többletköltségeket eredményezhet. A színgyűjtemények lehetővé teszik a vizuálisan lenyűgöző és magával ragadó nyomtatási eredmények könnyed és rendkívül kedvező árú létrehozását. Támogatják az inspiráló tervezést és a reakciót kiváltó, magával ragadó nyomtatást."

A kreatív nyomdák és ügynökségek további információkat találnak a Touch7-ről a www.touch7.co/ricohguides weboldalon.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455