A kis- és középvállalkozások dolgozói aggódnak, hogy kimaradnak a hibrid munkavégzés nyújtotta lehetőségekből
27.05.2021

A kis- és középvállalkozások dolgozói aggódnak, hogy kimaradnak a hibrid munkavégzés nyújtotta lehetőségekből

5-ből 3 kis- és középvállalati dolgozó arra számít, hogy az irodai munkavégzéshez térnek vissza a járványügyi korlátozások feloldását követően, mivel a legtöbb háttérmunkát és papír alapú folyamatot innen kell majd elvégezniük.

Ricoh Europe, London, 2021. május 27. – A kis- és középvállalkozások dolgozói Európa-szerte attól félnek, hogy kénytelenek lesznek az irodai munkavégzéshez visszatérni, mert távmunkában nem tudnak eléggé az ügyfélélményre és a vállalkozás növekedéséhez hozzájáruló feladatokra koncentrálni.
A Ricoh Europe által ma közzétett kutatásban több, mint 1400 európai kis- és középvállalati dolgozót kérdeztek meg, legfeljebb 250 főt foglalkoztató vállalatoknál. 5-ből majdnem minden harmadik (58%) válaszadó arra számít, hogy irodai környezetből fog tovább dolgozni amikor feloldják a járványügyi korlátozásokat. Az akadályokat és szűk keresztmetszetet abban látják, hogy egy új, dinamikus munkarendre lenne szükségük, mellyel megfelelően tudnának reagálni a folyamatosan változó ügyféligényekre is.
A válaszadók majdnem fele (45%) állította, hogy produktívabb lenne kevesebb adminisztratív teher mellett. A nehézkes és hagyományos munkamódszerek megakadályozzák a kkv-kat abban, hogy jobb eredményt érjenek el, mivel a munkatársaknak kevesebb vagy korlátozott idejük van arra, hogy felülértékesítést folytassanak vagy új üzleti modelleket javasoljanak ügyfeleik számára. Amellett, hogy ezek a lehetőségek kimaradnak, a munkavállalók kreativitását, motivációját és elégedettségét is korlátozza a felesleges és mindennapos teendők elvégzésre fordított hosszú idő.

eszközök, amik támogatják a magas hozzáadott értékkel bíró munkát távoli munkavégzés során és az automatizált folyamatok bevezetésébe kevés beruházás történt. 5-ből két (40%) alkalmazott esetén tényező, hogy nehezen fér hozzá információkhoz és céges rendszerekhez, ami megnehezíti számukra a magas színvonalú ügyfélkiszolgálást távmunka során, ami pont a kkv-kra egyébként nagyon jellemző rugalmasságot és személyre szabott megoldások megvalósítását korlátozza. Ez a nagyobb piaci szereplők kezére játszhat, ahol a munkatársakat általában egy jobban kialakított és könnyebben elérhető információs rendszer segíti az optimális ügyfélélmény elérésében. A válaszadók fele (51%) szerint a folyamatautomatizálás lehet az egyik megoldás.

Amellett, hogy a folyamatautomatizálás növelheti a munkaélményt, támogathatja a tehetségek megtartását, mint például az értékesítőkét, akik gyakran a vállalat arcai. Tény, hogy a válaszadók negyede (25%) gondolkozik munkahely váltáson, egy olyan helyre, ahol jobb eszközöket biztosítanak a távmunkához. A főbb folyamatok automatizációja emellett az ügyfelek megtartását is elősegítheti, és a kkv-kból is digitálisan fejlett szervezetet képes formálni. 

David Mills, CEO, Ricoh Europe, véleménye szerint: “A kis- és középvállalkozások számára lehetséges, hogy nincs meg az anyagi fedezete, vagy akár az igény, hogy teljesen megújítsák eszközeiket. De még a legkisebb beruházásoknak, például a fájlok távoli elérésének biztosítása is nagy és azonnali hatása lehet. Nem saját hibából eredendően, de sok kkv-nál nincs meg a szükséges és megfelelő tudás, hogy olyan hatékony módon automatizáljanak folyamatokat, hogy az valódi költségmegtakarítást érjen el. A megbízható támogatást megtalálni ehhez, lehet az a sarkalatos momentum, amely megalapozza majd a szilárd, folyamatos növekedést a digitális korban.”
Kattintson ide és ismerje meg, hogyan segíthet a Ricoh munkatársai támogatásában és a vállalkozása által nyújtott ügyfélélmény javításában

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455