homeback to menu
Áttekintés

Élen a munkahelyek megreformálásában

A technológia megváltoztatja a munkavégzést. A Ricoh biztosítja, hogy a változás pozitív legyen a csapatai és a vállalkozása számára. Végigkísérjük Önt az út minden lépésén, hogy zökkenőmentes legyen az átállás a teljesen digitális munkahelyre
További részletek
seamless digital workspace experience
Digitális munkahely

Hozzáférés bárhonnan

A jövőnket a hibrid és utazás közbeni munkavégzés formálja. Holisztikus megközelítéssel tervezzük, integráljuk és támogatjuk digitális munkaterületeket, hogy támogassuk az alkalmazottak elkötelezettségét, és segítsük Önt a teljesítmény új szintjeinek elérésében.
További részletek
Business Process Management

Sikerre tervezve

A manuális feladatoknak többé nem kell hátráltatniuk a személyzetet. Optimalizáljuk üzleti folyamatait, hogy munkatársai többet tudjanak nyújtani; a szervezet folyamatainak racionalizálásához és egyszerűsítéséhez technológiát, szakértelmet és támogatást biztosítunk
További részletek
Felhő és infrastruktúra

Cloud & clear

A felhő teljes potenciáljának kiaknázásához megfelelő ütemtervre és végrehajtó csapatra van szükség. Olyan felhőmegoldásokat és szakértelmet kínálunk, amelyek agilisabbá, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá teszik az üzleti működést, miközben akár a következő generációs innovációk bevezetését is támogatja
További részletek
Kiberbiztonság

Nincs több kockázatos vállalkozás

Az interneteléréssel rendelkező készülékek új sérülékenységeket teremtettek a kibertámadásokhoz. Segítünk Önnek a kiberbűnözés elleni harcban az alapvető üzleti folyamataikhoz igazodó intelligens kiberbiztonsági szolgáltatásokkal és megoldásokkal.
További részletek
Digital Experience

A felhasználói élmény egy új szintje

A kiemelkedő ügyfélélmény a kimagasló munkavállalói élménnyel kezdődik. Adatszakértőkből és fejlesztőkből álló, magasan képzett csapatunk segít felülmúlni az ügyfelek elvárásait minden érintkezési ponton. Olyan megoldásokat tervezünk, építünk, valósítunk meg és szervizelünk, amelyekre a munkavállalóknak szüksége van, hogy pozitív, mély és hosszan tartó benyomást keltsenek.
További részletek
Irodai termékek és szoftverek

Kategóriaelső minőség

A Ricoh jól ismert a kiváló minőségű nyomtatókról, digitális sokszorosítókról és multifunkcionális nyomtatókról/szkennerekről/fénymásolókról. A sebesség, méret és képességek tekintetében rengeteg lehetőség közül választhatja ki a munkacsoportja, irodája vagy osztályterme számára a legmegfelelőbb modelleket és funkciókat
További részletek
Áttekintés

Sokoldalú szolgáltatási és támogatási platform

Az összes termék és szolgáltatás támogatás, amire szüksége van, egy helyen. Támogatást, tanácsadást és megoldásokat nyújtunk, hogy vállalkozása folyamatosan működjön
Támogatás kérése
AV technology and management
Áttekintés

Miden hír egy helyen

Tudjon meg mindent üzleti híreinkről, termékújdonságainkról és munkatársainkról, valamint a rendezvényekről, amelyeken szervezőként vagy résztvevőként jelen leszünk
Legyen tájékozott
News and events from Ricoh
A vállalatunk

Kik vagyunk, és mivel foglalkozunk

A Ricoh arra törekszik, hogy mindig meghallgassa ügyfeleit, és olyan innovatív megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összhangban vannak az Ön üzleti céljaival. Szeretnénk hozzáadott értéket adni a szolgáltatásaihoz és termékeihez. Alkalmazkodunk a üzleti környezet változásaihoz.
Tudjon meg többet a Ricoh-ról
Áttekintés

Örömmel beszélnénk Önnel

Akár megoldásaink vagy termékeink árával kapcsolatosan szeretne érdeklődni, segítségre van szüksége a fiókja kezeléséhez, vagy már használja a termékeinket, és támogatásra van szüksége, csapatunk az Ön rendelkezésére áll
Lépjen kapcsolatba velünk
customer and employee engagement
Áttekintés

Segítünk egy lépéssel előrébb járni

Fedezze fel, és olvassa el legújabb iparági elemzéseinket, hogy megismerje mindazt, ami leginkább számít az üzleti megoldásokban
Ismerje meg a legújabb insight-jainkat
Ricoh Insights - Overview

A munkáltatók nem a munkavállalók apátiájával, sokkal inkább a kreatív feladatok iránti vágyukkal szembesülnek

  • A munkavállalók mindössze 4%-a mondja azt, hogy a "minimumot" végzi a munkahelyén, ami arra utal, hogy nem a "csendes kilépés" a probléma, hanem a céltudatos és kielégítő munka hiánya. 
  • 64%-uk élvezetesebbnek találná a munkát, ha lenne ideje a kreatív feladatokra.


Ricoh Europe, London, 2022. október 27.
- A Ricoh Europe ma közzétett új kutatásából kiderül, hogy a munkavállalók többsége több ösztönzést és kreativitást keres a munkájában, ami arra utal, hogy a munkáltatóknak többet kell tenniük azért, hogy kielégítő munkát nyújtsanak. 

Az Opinium által a Ricoh Europe megbízásából végzett kutatásban 6000 munkavállalót és 1500 döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban. A felmérés ellentmond a közösségi médiában a "csendes kilépés" néven emlegetett jelenségnek: a munkavállalók 82%-a "elkötelezettnek" nevezte magát a munkahelyén, 65%-uk pedig azt állította, hogy lelkesedik azért, amit csinál. Bár a munkavállalók bizonyos fokig elégedettnek érzik magukat, továbbra is vannak súrlódások és akadályok, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy produktívabbá és kreatívabbá váljanak.

A megélhetési költségekkel kapcsolatos nyomás és a munkahelyi beteljesülés hiánya azzal a kockázattal jár, hogy a munkavállalók új utakat keresnek. A válaszadók majdnem fele (44%) állítja, hogy kész lenne munkahelyet váltani, ha a "megfelelő ajánlat" érkezne. Ennek ellenére a vállalkozások nagy része nem veszi komolyan a jólét vagy a fizetés kérdését, mivel a vezetők 52%-a úgy véli, hogy a munkavállalóknak "hálásnak" kellene lenniük, hogy egyáltalán van munkájuk. 

A munkáltatók számára az igazi kihívást az jelenti, hogy megtalálják a módját annak, hogy kreatívabb és teljesebb feladatokkal bízzák meg munkavállalóikat, amely pozitívan járul hozzá a szervezetükhöz, ahelyett, hogy a munkavállalók ismétlődő, fáradságos vagy adminisztratív feladatokkal lennének elfoglalva. A munkavállalói élményre való összpontosítás megbízható technológiával, például automatizálással, része lehet annak a megoldásnak, hogy a munkavállalók mentesüljenek a megterhelő és nem kedvelt feladatoktól.

Az emberek napjainak közel kétötödét (39%) adminisztratív feladatokkal vagy technológiai problémák megoldásával töltik, ami azt jelenti, hogy a csapatoknak kevesebb idejük marad arra, hogy olyan projektekre összpontosítsanak, amelyek valódi értéket teremtenek az üzlet számára. Ha nem tesznek lépéseket, és nem térnek át az érdekesebb típusú munkára, a szervezetek megfojthatják a munkavállalók céltudatosságát és lendületét. A munkavállalók közel kétharmada (64%) azt állítja, hogy jobban élvezné a munkáját, ha több ideje lenne a kreatív feladatokra. 

A hibrid munka stratégiájának helyes megválasztása egy másik fontos módja annak, hogy a munkáltatók elősegítsék a céltudatosság, a kiteljesedés és a munkahelyi jólét érzését. Meg kell találniuk az egyensúlyt aközött, hogy a munkavállalóknak szabadságot és bizalmat adnak a távmunkához, ugyanakkor lehetőséget biztosítanak a kollégákkal való személyes interakcióra is. 

A munkavállalók csaknem háromnegyede (72%) azt mondja, hogy szívesen tanul másoktól, akik fizikailag a környezetükben vannak, míg 63%-uk szereti az irodai munkát olyan társadalmi tevékenységekkel kombinálni, mint a barátokkal való találkozás és a munka utáni italozás. A rossz technológia azonban gátolhatja az emberek kedvét, hogy visszatérjenek az irodába, és alááshatja az iroda mint együttműködő, közösségi tér értékét. A válaszadók majdnem egyharmadát (29%) az tartja vissza, hogy túl nehézkes asztalt foglalni. 

Nicola Downing, a Ricoh Europe CEO-ja szerint: "A "csendes kilépés" trendje vitát váltott ki a munka és a magánélet egyensúlyáról és a határokról. Kutatásaink azt mutatják, hogy a munkavállalók nem "kijelentkeznek", hanem olyan projekteken szeretnének dolgozni, amelyek valóban hozzáadott értéket teremtenek a vállalat számára. A munkaerő számára ilyen kihívásokkal teli környezetben, a járvány utáni változó munkamódszerekkel és a megélhetési válság tombolásával a vállalatoknak kell megtalálniuk a módját annak, hogy olyan kultúrát alakítsanak ki, amelyben a teljes értékű munka és karrier prioritást élvez. Ez azt jelenti, hogy biztosítani kell a szükséges eszközöket az értelmetlen adminisztráció megszüntetéséhez, az elégtelen rendszerek megszüntetéséhez, és az olyan feladatokra kell összpontosítani, amelyek emelik a lécet. Azok a vállalkozások, amelyek nem tesznek semmit, azt kockáztatják, hogy a munkavállalók máshová fordulnak."

| A Ricoh-ról |

A Ricoh innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal támogatja a digitális munkahelyeket, így segít az emberek számára, hogy okosabban dolgozhassanak.

Az összegyűjtött tudással és az elmúlt 85 évben fejlesztett szervezeti képességekkel a Ricoh az egyik vezető szolgáltatóvá vált a dokumentum menedzsment, IT szolgáltatások, kommunikációs szolgáltatások, ipari és kereskedelmi nyomtatás, digitális kamerák és ipari rendszerek területén.

A Ricoh Group központja Tokióban található, de a vállalat világszerte végez üzleti tevékenységet, ügyfelei közel kétszáz országban és régióban használják termékeit és szolgáltatásait. A 2022. márciusában befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1758 milliárd japán jen volt (körülbelül 14,5 milliárd USD).

További információkért keresse fel a www.ricoh.hu oldalt.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.


Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:
RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455