homeback to menu
Áttekintés

Élen a munkahelyek megreformálásában

A technológia megváltoztatja a munkavégzést. A Ricoh biztosítja, hogy a változás pozitív legyen a csapatai és a vállalkozása számára. Végigkísérjük Önt az út minden lépésén, hogy zökkenőmentes legyen az átállás a teljesen digitális munkahelyre
További részletek
seamless digital workspace experience
Digitális munkahely

Hozzáférés bárhonnan

A jövőnket a hibrid és utazás közbeni munkavégzés formálja. Holisztikus megközelítéssel tervezzük, integráljuk és támogatjuk digitális munkaterületeket, hogy támogassuk az alkalmazottak elkötelezettségét, és segítsük Önt a teljesítmény új szintjeinek elérésében.
További részletek
Business Process Management

Sikerre tervezve

A manuális feladatoknak többé nem kell hátráltatniuk a személyzetet. Optimalizáljuk üzleti folyamatait, hogy munkatársai többet tudjanak nyújtani; a szervezet folyamatainak racionalizálásához és egyszerűsítéséhez technológiát, szakértelmet és támogatást biztosítunk
További részletek
Felhő és infrastruktúra

Cloud & clear

A felhő teljes potenciáljának kiaknázásához megfelelő ütemtervre és végrehajtó csapatra van szükség. Olyan felhőmegoldásokat és szakértelmet kínálunk, amelyek agilisabbá, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá teszik az üzleti működést, miközben akár a következő generációs innovációk bevezetését is támogatja
További részletek
Kiberbiztonság

Nincs több kockázatos vállalkozás

Az interneteléréssel rendelkező készülékek új sérülékenységeket teremtettek a kibertámadásokhoz. Segítünk Önnek a kiberbűnözés elleni harcban az alapvető üzleti folyamataikhoz igazodó intelligens kiberbiztonsági szolgáltatásokkal és megoldásokkal.
További részletek
Digital Experience

A felhasználói élmény egy új szintje

A kiemelkedő ügyfélélmény a kimagasló munkavállalói élménnyel kezdődik. Adatszakértőkből és fejlesztőkből álló, magasan képzett csapatunk segít felülmúlni az ügyfelek elvárásait minden érintkezési ponton. Olyan megoldásokat tervezünk, építünk, valósítunk meg és szervizelünk, amelyekre a munkavállalóknak szüksége van, hogy pozitív, mély és hosszan tartó benyomást keltsenek.
További részletek
Irodai termékek és szoftverek

Kategóriaelső minőség

A Ricoh jól ismert a kiváló minőségű nyomtatókról, digitális sokszorosítókról és multifunkcionális nyomtatókról/szkennerekről/fénymásolókról. A sebesség, méret és képességek tekintetében rengeteg lehetőség közül választhatja ki a munkacsoportja, irodája vagy osztályterme számára a legmegfelelőbb modelleket és funkciókat
További részletek
Áttekintés

Sokoldalú szolgáltatási és támogatási platform

Az összes termék és szolgáltatás támogatás, amire szüksége van, egy helyen. Támogatást, tanácsadást és megoldásokat nyújtunk, hogy vállalkozása folyamatosan működjön
Támogatás kérése
AV technology and management
Áttekintés

Miden hír egy helyen

Tudjon meg mindent üzleti híreinkről, termékújdonságainkról és munkatársainkról, valamint a rendezvényekről, amelyeken szervezőként vagy résztvevőként jelen leszünk
Legyen tájékozott
News and events from Ricoh
A vállalatunk

Kik vagyunk, és mivel foglalkozunk

A Ricoh arra törekszik, hogy mindig meghallgassa ügyfeleit, és olyan innovatív megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összhangban vannak az Ön üzleti céljaival. Szeretnénk hozzáadott értéket adni a szolgáltatásaihoz és termékeihez. Alkalmazkodunk a üzleti környezet változásaihoz.
Tudjon meg többet a Ricoh-ról
Áttekintés

Örömmel beszélnénk Önnel

Akár megoldásaink vagy termékeink árával kapcsolatosan szeretne érdeklődni, segítségre van szüksége a fiókja kezeléséhez, vagy már használja a termékeinket, és támogatásra van szüksége, csapatunk az Ön rendelkezésére áll
Lépjen kapcsolatba velünk
customer and employee engagement
Áttekintés

Segítünk egy lépéssel előrébb járni

Fedezze fel, és olvassa el legújabb iparági elemzéseinket, hogy megismerje mindazt, ami leginkább számít az üzleti megoldásokban
Ismerje meg a legújabb insight-jainkat
Ricoh Insights - Overview

A munkavállalók a rosszul összehangolt technológiai beruházások miatt frusztráltak

  • A döntéshozók 72%-a úgy véli, hogy a folyamatokat és rendszereket a munkavállalói élményt szem előtt tartva tervezték meg, de a munkavállalóknak csak 58%-a ért egyet ezzel.
  • Egy munkavállaló helyettesítésének átlagos költsége 10 600 euró az EU-ban.

Ricoh Europe, London, 2023. február 23. - A Ricoh Europe ma közzétett új kutatása szerint a munkáltatók és a munkavállalók munkahelyi tapasztalatokkal kapcsolatos megítélése nem egyezik meg. 

Az Opinium által végzett és a CEBR által a Ricoh Europe megbízásából elemzett kutatás során 6000 munkavállalót és 1500 döntéshozót kérdeztek meg a kontinensen*. A felmérés szerint a döntéshozók csaknem háromnegyede (72%) állítja, hogy a munkavállalók munkahelyi folyamatait és rendszereit a munkavállalói élményeket szem előtt tartva tervezik meg, de a munkavállalóknak csak 58%-a ért ezzel egyet. 

Továbbá a munkavállalók több mint egyharmada (36%) azt állítja, hogy a náluk bevezetésre kerülő új technológiák nem lesznek hatással a munkájukra. Ez arra utal, hogy sok munkáltató nem érti meg és nem méri fel tökéletesen az alkalmazottai igényeit, amikor a digitális átalakulásról van szó. Ennek eredményeképpen a munkatapasztalat javítását célzó technológiai beruházások nem biztos, hogy célt érnek.

Azok a vállalkozások, amelyek nem tesznek lépéseket, kockáztathatják a termelékenységet és a növekedést, valamint a tehetségek vonzását és megtartását. Ez különösen fontos, mivel minden harmadik munkavállaló (30%) a munkakörülményeket és a munkavállalói tapasztalatokat említi, mint okot arra, hogy jelenlegi munkáltatójánál maradjon. 

Ráadásul a legtehetségesebb munkatársak pótlása költséges folyamat lehet a vállalkozások számára: a kutatás szerint egy alkalmazott pótlásának átlagos költsége 10 600 euró az EU-ban.

A munkavállalói élményt javító digitális munkahelyi technológiák elterjedtsége azonban alacsony. Minden harmadik európai vállalkozás jelenleg nem használ termelékenységi és projektmenedzsment-szoftvereket (32%), automatizálási szoftvereket (34%) vagy hibrid tárgyalótermi technológiát (30%), annak ellenére, hogy az alkalmazottak szeretnék, ha ezeket bevezetnék. 

Ahhoz, hogy olyan vonzó ajánlatot hozzanak létre, amelyben a munkavállalók szívesen részt vennének, a munkáltatóknak nemcsak konzultálniuk kell a munkavállalóikkal, hanem biztosítaniuk kell, hogy a visszajelzések beépüljenek a munkahelyi megoldásokba. 

Az emberközpontú munkahelyi stratégiák és beruházások megvalósítása növeli a munkahelyi élményt és a dolgozói lojalitást, miközben lehetővé teszi az értékesebb, hatékonyabb munkavégzést és a jobb eredményeket. A kutatások szerint sok munkavállaló már most is tisztában van ezzel, és a többség (64%) megjegyezte, hogy a megfelelő technológiák és eszközök segítségével nagyobb értéket tudnának teremteni a vállalat számára. 

Nicola Downing, a Ricoh Europe CEO-ja szerint: "A vállalkozások keményen dolgoznak azon, hogy biztosítsák, hogy olyan eszközökbe és technológiákba fektessenek be, amelyek a jövőben is biztosítják a növekedést és segítik versenyképességüket. Kutatásunk azonban azt mutatja, hogy nem sikerül kapcsolatot teremteniük a munkavállalókkal azokról a folyamatokról és szolgáltatásokról, amelyek megkönnyítik, hatékonyabbá és sok esetben élvezetesebbé teszik a munkát. A döntéshozók nem engedhetik meg maguknak a késlekedést. Optimális munkakörnyezet nélkül a munkavállalók új területeket kereshetnek.”

"A munkahelyi átalakítások középpontjában az embereknek kell állniuk, szükségleteiket és fájdalmas pontjaikat meg kell hallgatni, és aktívan foglalkozni velük. Ez létfontosságú a tehetségek vonzásához és megtartásához, az együttműködés termelékenységének fokozásához és a munka által a szervezeten belüli kiteljesedés érzésének biztosításához".

 * Az Egyesült Királyság, Írország, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal támogatja a digitális munkahelyeket, így segít az emberek számára, hogy okosabban dolgozhassanak.

Az összegyűjtött tudással és az elmúlt 85 évben fejlesztett szervezeti képességekkel a Ricoh az egyik vezető szolgáltatóvá vált a dokumentum menedzsment, IT szolgáltatások, kommunikációs szolgáltatások, ipari és kereskedelmi nyomtatás, digitális kamerák és ipari rendszerek területén.

A Ricoh Group központja Tokióban található, de a vállalat világszerte végez üzleti tevékenységet, ügyfelei közel kétszáz országban és régióban használják termékeit és szolgáltatásait. A 2022. márciusában befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1758 milliárd japán jen volt (körülbelül 14,5 milliárd USD).

További információkért keresse fel a www.ricoh.hu oldalt.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.


Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:
RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455