A Ricoh a kiemelkedő vállalatoknak járó elismerésben részesült az IDC European Technology for Sustainability and Social Impact Report-jában
06.09.2021

A Ricoh a kiemelkedő vállalatoknak járó elismerésben részesült az IDC European Technology for Sustainability and Social Impact Report-jában.

Ricoh Europe, London, 2021. szeptember 6. – Az IDC a legjobb 3 vállalat között listázta a Ricoh-t az European Technology for Sustainability and Social Impact Index Market Maturity Report-ban*.

A jelentés részletes összehasonlítást nyújt az IT termékek beszállítói piacán működő 29 legfontosabb szereplőről. A jelentés keretrendszerét 200 paraméter alkotja, három pillérbe tagolva: beszállítói technológiai teljesítmény, technológia, mint enabler, és technológia a “jó ügyekért”.

Az IDC mindhárom pillérben kiemelte a Ricoh fő erősségeit az alábbiak szerint:

• Beszállítói technológiai teljesítmény: A vállalatirányítás és az operáció fenntarthatósága 

Világos Környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) célok, összehangolva a Ricoh globális stratégiájával. Mindezt egy robusztus nyomon követő rendszer is támogatja, ami képes felmérni a régió összes országában elért haladást külön-külön is.

Technológia, mint enabler: Megtérülés & termékek energiahatékonysága 

Olyan konzultáción alapuló szolgáltatások nyújtása, mint például a Fenntarthatósági menedzsment szolgáltatások, amely kiegészíti a változatos termék- és szolgáltatás portfóliót.

Technológia a „jó ügyekért”: megoldások a „jó ügyekért”

A Ricoh saját technológiai megoldások használata adománygyűjtéshez, a demencia kutatások támogatására az Alzheimer’s Research UK-vel együttműködésben.

A jelentés megemlíti mindezek mellett a Ricoh kulcs kezdeményezéseit olyan területeken, mint: vásárlói bizalom és adatvédelem erősítése, fenntarthatósági képzések, oktatás, munkavállalói biztonság, jólét és szerepvállalás megerősítése.

Nicola Downing, COO, Ricoh Europe, elmondta: “Úgy hisszük, hogy a Ricoh az ESG-célok elérése iránti rendíthetetlen elkötelezettségének és a fenntarthatósági stratégia előmozdítása iránti folyamatos lépései alapján kapta az elismerést. A 2015-ös bázisévhez képest 30%-ról 63%-ra módosítottuk a 2030-as globális üvegházhatású gázok csökkentésére vonatkozó célkitűzésünket - ez annak jele, hogy továbbra is feszegetni fogjuk a határokat az emberek és a bolygó javára. Rendkívül büszke vagyok a folyamatban lévő eredményeinkre és arra a szerepre, amelyet abban játszunk, hogy segítünk ügyfeleinknek abban, hogy a környezeti felelősségvállalást saját működésükön belül is előmozdítsák, és hogy ahol csak lehetséges, mindig a kibocsátás-csökkentés, az újrafelhasználás és az újrahasznosítás gondolkodásmódját kövessék.”

Vladimir Kroa, Associate Vice President, IDC, hozzátette: “A Ricoh erős teljesítménye az IDC fenntarthatósági keretrendszerében mindhárom fő pillérben elért kiegyensúlyozott teljesítményéből ered. Ezek a mennyiségi méréseken alapuló mutatók a Ricoh átfogó ESG-stratégiáját igazolják, amelyet sikeresen összekapcsoltak az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival, és beépítették a vállalatvezetési stratégiákba is.”

*IDC: Europe Technology for Sustainability and Social Impact Index Market Maturity Report”: Infrastructure and Enterprise Equipment Manufacturers, doc # EUR146127520, 2021. február.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455