A Ricoh “A” listás elismerést kapott a CDP-től a klímavédelemért folytatott vezető szerepéért
18.12.2020

A Ricoh “A” listás elismerést kapott a CDP-től a klímavédelemért folytatott vezető szerepéért

TOKIÓ, 2020. december 18.  – A Ricoh Company, Ltd. elismerést kapott a globális vezető szerepért, melyet a vállalati fenntarthatóság témakörében vállalt. A díjat az a CDP*1 ítélte meg, amely egy non-profit jótékonysági szervezet és nemzetközi értékelést végez a vállalatok környezetvédelmi hatásáról, a klímavédelemért folytatott munkájukról. A 2020-as listán a Ricoh az “A” csoportba került összesen 270 vállalattal együtt, melyből 53 japán. 

A CDP “A” listát olyan nemzetközileg elismert vezető vállalatok alkotják, melyek kiváló eredményt értek el és jó stratégiát alakítottak ki a klímavédelemért folytatott harcban. A CDP világszinten több, mint 5800 vállalatot vizsgál ezen szempontokból.
A Carbon Disclosure Projekt kitüntette a Ricoh-t a klímavédelemben betöltött vezető szerepéért.
A Carbon Disclosure Projekt kitüntette a Ricoh-t a klímavédelemben betöltött vezető szerepéért.
A Ricoh ez év márciusában frissítette a környezetvédelmi céljait, figyelembe véve, hogy a globális felmelegedés trendje hogyan alakult. Az összes saját, üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentésére vonatkozó céljait 2030-ra 30%-ról 63%-ra emelte, 2015-höz viszonyítva. Ez az új cél, melyet az SBTi*2 jóváhagyott, hozzájárul, hogy a globális felmelegedést az iparosodás előtti korszakhoz képest 1,5°C alatt tartsuk. A Ricoh klímaváltozás megállítsa iránti elkötelezettségét és az ehhez kapcsolódó tájékoztató kampányait nemzetközi szinten elismerik.
A klímaváltozás valószínűleg az egyik legfontosabb társadalmi probléma, amivel a nemzedékünk szembesül. A Ricoh elkötelezte magát, hogy 2050-re karbon semlegessé váljon és ezután is hirdetni fogja, hogy egy karbonsemleges társadalomért dolgozik, energiamegtakarítással, megújuló energia hasznosítással és a nemzetközi kezdeményezésekben történő aktív részvétellel.

*1 A CDP egy nemzetközi non-profit szervezet, mely vállalkozásokat és kormányokat ösztönöz arra, hogy csökkentsék az ÜHG kibocsátásukat, vigyázzanak az ivóvízkészletekre és védjék az erdőket. Befektetők véleménye szerint is kiemelkedő klímavédelmi kutató-központ és olyan szervezet, melynek szervezeti befektetői 106 trillió USD eszközzel rendelkeznek - ezt a hátteret kihasználva ösztönöz vállalkozásokat, hogy tegyék közzé és foglalkozzanak a környezeti hatásukkal. Több, mint 9,600 vállalat, a nemzetközi piacok 50 %-a felett rendelkező piaci kapitalizációval tett közzé környezeti adatokat a CDP által 2020-ban. Ezenkívül több száz város, állam és régió is közölt adatokat, a CDP-t ezáltal az egyik legtöbb információt tartalmazó globális platformmá téve abból a szempontból, hogyan kezelik a vállalkozások és kormányzati szervek a környezeti változásokat. A CDP alapító tagja emellett a We Mean Business Coalition-nak is. 

*2 Az SBTi egy közös kezdeményezés, melyet a CDP, az UN Global Compact, a World Resources Institute, és a World Wildlife Fund hozott létre. Célja, hogy a világ vezető vállalatait segítse ambiciózus és eredményes vállalati üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentésre vonatkozó célokat kitűzni. 

Kapcsolódó információk

  • Klímavédelmi “A” lista és az összes vállalat pontszáma
  • Ricoh Group Environmental Declaration and Environmental Goals
  • Ricoh’s Commitment to Society and ESG Index Inclusion and Recognition

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455