28.06.2024

A Ricoh felkerült a TIME World's Most Sustainable Companies 2024-es listájár

LONDON, 2024. június 28. - A Ricoh ma bejelentette, hogy bekerült a TIME World's Most Sustainable Companies of 2024 (A világ legfenntarthatóbb vállalatai 2024-ben) listájára. A több mint 30 ország 500 legjobb vállalatának egyikeként a Ricoh az összesített rangsorban a 151., az elektronika, hardver és berendezések iparágban pedig a 8. helyet szerezte meg a 39 vállalat közül. Ez az elismerés aláhúzza a Ricoh globális vezető szerepét az átláthatóság, a felelősségteljes gazdálkodás és a fenntartható társadalom megvalósítása iránti rendíthetetlen elkötelezettségét az átfogó környezetvédelmi, társadalmi és irányítási (ESG) kezdeményezések révén.

Gyerekek játszanak egy mezőn

A TIME magazin és a Statista kutatásszolgáltató által összeállított, nemrég közzétett rangsor a fenntarthatóságot előtérbe helyező és a vállalati felelősségvállalást előmozdító vállalatokat ismerte el. Olyan tényezők alapján, mint a bevétel, a piaci kapitalizáció és a nyilvános ismertség, több mint 5000 vállalatot értékelt egy négylépcsős folyamat során több mint 20 kulcsfontosságú adatpont alapján.

  1. Fenntartható vállalkozások: a fenntarthatósági kritériumoknak nem megfelelő vállalatok kizárása.
  2. Elkötelezettség és minősítések: nyilvános elkötelezettség a fenntartható célok és a külső minősítésben elért teljesítmény, például a Carbon Disclosure Project (CDP) pontszámai mellett.
  3. Jelentés és átláthatóság: ESG-jelentés közzététele 2022-re vonatkozó adatokkal és a vonatkozó iránymutatások alkalmazása, például a Globális Jelentési Kezdeményezéshez (GRI) és a Fenntarthatósági Számviteli Szabvány Testülethez (SASB) való igazodás.
  4. Környezeti és társadalmi felelősségvállalás: a vállalati társadalmi felelősségvállalási (CSR) jelentésekből származó környezetvédelmi és társadalmi teljesítménymutatók (KPI-k), beleértve a kibocsátásra, az energiafelhasználásra, a megújuló energiára, a nemek közötti sokszínűségre és az alkalmazottak fluktuációs arányára vonatkozó mérőszámokat.

Idén a Ricoh a Corporate Knights által a Global 100 Legfenntarthatóbb Vállalat 2024 és a Financial Times és a Statista által az Asia-Pacific Climate Leaders 2024 listára is felkerült.

A Ricoh fenntarthatósági megközelítése a fenntartható társadalomra törekszik a három P egyensúly - jólét (gazdaság), emberek (társadalom) és bolygó (környezet) - révén. E kívánt társadalom megvalósítása érdekében a Ricoh hét lényeges kérdést azonosított két területen: "Társadalmi kérdések megoldása az üzleti életen keresztül" és "Robusztus irányítási infrastruktúra", és 16 ESG célt határozott meg az anyaghoz kapcsolódóan, hogy e kérdések megoldására törekedjen. Az ESG és az üzleti növekedés összehangolásával a Ricoh tovább erősíti fenntarthatósági kezdeményezéseit.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455