A Ricoh az S&P Global fenntarthatósági minősítési rendszerében a legmagasabb, “Gold Class” elismerését nyerte el
03.02.2022

A Ricoh az S&P Global fenntarthatósági minősítési rendszerében a legmagasabb, “Gold Class” elismerést nyerte el

TOKIÓ, 2022. február 03. - Az S&P Global, a világ egyik vezető vállalati minősítője, a Ricoh számára a legmagasabb, arany fokozatú fenntarthatósági minősítést adta.

A Ricoh az S&P Global fenntarthatósági minősítési rendszerében a legmagasabb, “Gold Class” elismerését  nyerte el

A S&P Global minden évben értékeli a világ nagyvállalatainak fenntarthatóságát a gazdaság, a környezet és a társadalom területén. Az egyes iparági csoportokban arany, ezüst és bronz osztályú díjak odaítélésével ismeri el a kiemelkedő fenntarthatósági erőfeszítéseikért kiválasztott vállalatokat. Az S&P Global idén világszerte 61 iparágban mintegy 7500 vállalatot értékelt, és az arany osztályba 75 vállalat tartozik, amelyek az értékelt vállalatok legjobb 1%-át alkotják.

A Ricoh a számítógépek, perifériák és irodai elektronika iparágban szerepel, ahol egy arany, négy ezüst és két bronz kategóriás vállalatot választottak ki. Ebben az iparágban a Ricoh 10 területen kapta meg a legjobb pontszámot*: Kockázat- és válságkezelés, ellátási lánc menedzsment, innovációmenedzsment, környezetvédelmi jelentés, termékfelügyelet, klímastratégia, szociális jelentés, tehetséggondozás és megtartás, vállalati kultúra és társadalmi hozzájárulás, valamint bérrendszer, ami az idei évben arany osztályú helyezést jelent a cég számára.

Ez a Ricoh első arany osztályú elismerése, amely a korábbi elismeréseket követi: 2021-ben ezüst osztályú, 2019-ben és 2020-ban pedig bronz osztályú besorolást kapott.

A Ricoh hét lényeges témát azonosított, 17 ESG prioritási célt határozott meg, és ezeket beépítette a csoport-szintű üzleti stratégiájába. A Ricoh a társadalmi kérdések üzleti úton történő megoldásával és a fenntartható társadalom megvalósítására célzott törekvéseivel hozzájárul az ENSZ által elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez.

A Ricoh ESG-díjairól és elismeréseiről további információkat itt talál.

*2021. november 12-től

Kapcsolódó linkek

Fenntarthatósági évkönyv - 2022-es rangsorok

A Ricoh megközelítése hét lényeges kérdéssel és ESG-célkitűzéssel kapcsolatban 

A Ricoh elkötelezettsége a társadalom és az ESG indexbe való bekerülés és elismerés iránt

Kapcsolódó hírek

A Ricoh két egymást követő évben szerepel a Dow Jones Sustainability World Indexben

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455