A Ricoh bekerült a 2023 Global 100 legfenntarthatóbb vállalat közé a világon
18.01.2023

A Ricoh bekerült a 2023 Global 100 legfenntarthatóbb vállalat közé a világon

TOKYO, 2023. január 18. - A Ricoh tizenegyedik alkalommal került be a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé.

A Ricoh tizenegyedik alkalommal került be a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé.

A Global 100 a kanadai székhelyű Corporate Knights által évente a világ leginkább fenntartható vállalatairól kiadott rangsor. Az értékelést olyan kulcsfontosságú mutatók alapján végzik, mint a környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási teljesítmény, a fenntartható bevételek százalékos aránya, a fenntartható beruházások százalékos aránya, az éghajlatváltozással kapcsolatos lobbitevékenységek és a fenntarthatósághoz kapcsolódó bérek. Az értékelés eredményeit minden évben a Világgazdasági Fórum éves találkozóján jelentik be a svájci Davosban. A 19. éves rangsor, a 2023-as Global 100, 6 720, 1 milliárd USD-nál nagyobb bevétellel rendelkező, nyilvánosan jegyzett céget értékelt.

Jake Yamashita, elnök és vezérigazgató így nyilatkozott: "2020-ban az ESG-kezdeményezéseket jövőbeli pénzügyi célként pozícionáltuk, amely a szokásos pénzügyi célok mellett a kettős vállalatirányítási célok egyike. Ez az elismerés a Ricoh fenntarthatóság iránti folyamatos és felgyorsított elkötelezettségének bizonyítéka, például az ESG-mutatók vezetői javadalmazásunkba történő beépítésével, és az éghajlatváltozás elleni fellépésért való aktív lobbizással, a megújuló energiáról szóló beszélgetéshez való csatlakozással a japán kormánnyal."

A Ricoh fenntarthatósági megközelítése a fenntartható társadalomra törekszik a három P egyensúly - jólét (gazdaság), emberek (társadalom) és bolygó (környezet) - révén. E kívánt társadalom megvalósítása érdekében a Ricoh hét lényeges kérdést azonosított két területen: "Társadalmi kérdések megoldása az üzleti életen keresztül" és "Robusztus irányítási infrastruktúra", és 17 ESG célt határozott meg az anyaghoz kapcsolódóan, hogy e kérdések megoldására törekedjen.

A Ricoh üzleti tevékenységei révén továbbra is hozzájárul a társadalmi problémák megoldásához és a fenntartható fejlődési célok eléréséhez.

Kapcsolódó információk

2023 Global 100

A Ricoh Csoport elkötelezettsége és elismerése

A Ricoh Csoport hét lényeges témája és az SDG-k

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455