A Ricoh első növényi alapú tintája növeli a grafikai- és csomagolási nyomtatás fenntarthatóságát
28.02.2022

A Ricoh első növényi alapú tintája növeli a grafikai- és csomagolási nyomtatás fenntarthatóságát

A biológiailag lebomló, gyorsan száradó, szagtalan tinta energia- és költségmegtakarítást eredményez.

Ricoh Europe, London, 2022. február 28. - A márkatulajdonosok és a nyomdaipari szolgáltatók tovább csökkenthetik környezeti hatásukat a Ricoh növényi alapú tintájával, amely a maga nemében az első a mainstream grafikai és csomagolási nyomtatásban.

A Ricoh növényi alapú tintája segít a márkatulajdonosoknak és a nyomdaipari szolgáltatóknak tovább csökkenteni környezeti hatásukat.
A Ricoh növényi alapú tintája segít a márkatulajdonosoknak és a nyomdaipari szolgáltatóknak tovább csökkenteni környezeti hatásukat.

A tinta a Ricoh és a német Olbrich berendezésgyártó vállalat közötti együttműködés keretében a dekorációs nyomtatási ágazat számára kifejlesztett olajalapú tinta. Megalkotásakor fontos szempont volt, hogy kiváló dörzsölésállóságot és leválási teljesítményt nyújtson barna  hullámpapír, fehér kartonok, valamint kartonpapír esetében is.

A növényi olajkomponens fenntartható és környezetbarát tintát eredményezett, amely:

  • Gyorsan szárad, mivel a tinta rögzítéséhez vagy szárításához nincs szükség hőre. Az olaj behatol a porózus hordozókba, a pigmentet a felület közelében hagyva. Ez csökkenti az energiafogyasztást és kiküszöböli a komplett szárítórendszer szükségességét.
  • Szagtalan, jobb élelmiszer-kompatibilitási képességgel, mivel nem használnak monomert. 
  • Biológiailag lebomló és támogatja a tinta eltávolító műveleteket.
  • Nem vízbázisú, így a tinta használhatóságának fenntartásához nincs szükség biocidokra.

A nyomtatófejek könnyebben tisztíthatók és kisebb valószínűséggel tömődnek el, mivel a "nyitvatartási idő" sokkal hosszabb. Ez hozzájárul a szórás megbízhatóságának, teljesítményének és a nyomtatófej élettartamának növeléséhez. Az alacsony tintafogyasztás is lehetővé válik, mivel ugyanaz az optikai sűrűség 50%-kal kevesebb tintával érhető el. 

Graham Kennedy, Director Industrial Printing, Graphic Communications, Ricoh Europe szerint: "A márkatulajdonosok és a nyomdaipari szolgáltatók egyre inkább arra összpontosítanak, hogy csökkentsék környezeti hatásukat, és ahol csak lehetséges, fenntartható gyakorlatokat alkalmazzanak. Új, növényi alapú tintánkkal zökkenőmentesen vezethetnek be olyan pozitív változásokat, amelyek nagy változást hoznak anélkül, hogy befolyásolnák a nyomtatási eredményeket kiváló minőségét."

A tinta már az egész EMEA-régióban elérhető.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455