A Ricoh “Global SDG Action Month-ot” hirdetett júniusra
31.05.2022

A Ricoh “Global SDG Action Month-ot” hirdetett júniusra

A munkavállalók megoszthatják a fejlődési célokkal kapcsolatos projektek alakulását, és az elért eredmények és a befektetett munka általi kiteljesedés érzését is megerősíthetik. 

TOKYO, 2022. május 31. - A Ricoh "Global SDGs Action 2022" néven egy kezdeményezést hirdetett júniusra, amivel minden Ricoh alkalmazottat arra ösztönöz, hogy növelje hozzájárulását az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz, részt vegyen környezetvédelmi és társadalmi tevékenységekben, és a befektetett idő és energia révén kiteljesedést érezhessen az elvégzett munka által. 

A Ricoh Group vezetési gyakorlata olyan megközelítést használ, melynek középpontjában a vállalati érték fenntartható növelése áll. Ezt aktív részvétellel, a társadalmi problémák kezelésén és megoldásán keresztül szeretné elérni. A Ricoh úgy véli, hogy számos stratégiai kezdeményezést vállal, amelyekkel hozzájárul a fenntartható fejlődési célok megvalósításához. E meggyőződése melletti elkötelezettségét bizonyítandó, a Ricoh június folyamán végrehajtja a "Ricoh Global SDGs Action 2022" elnevezésű akciót. A Ricoh célja, hogy a munkavállalók társadalmi problémák megoldására tett erőfeszítéseiről szóló esettanulmányok megosztásával elmélyítse az egyes munkavállalók erőfeszítéseinek kölcsönös megértését - és dicséretét -, és segítse a munkavállalókat abban, hogy a munkahelyükön kiteljesedjenek.

Ricoh declares June as Global SDGs Action Month

Az előző pénzügyi évben az Action Month témája a "A fenntartható fejlődési célokkal kapcsolatos intézkedések felgyorsítása a prioritási lista szerint" volt. Akkor a Ricoh Group leányvállalatai bemutatták azokat társadalmi célú tevékenységeiket, amelyeknek az SDG-khez való kapcsolódási pontjai erősek, ezzel azt a célt szolgálva, hogy tovább erősítsék és terjesszék az SDG-k és ESG-k kapcsán fontos üzeneteket.

Az idei akcióban a "Fenntartható fejlődési célokkal kapcsolatos fellépés ösztönzi a munkavállalókat arra, hogy kiteljesedjenek és büszkék legyenek a munkájukra" témakörre helyezzük a hangsúlyt. Egy 2022 márciusában, Japánban végzett munkavállalói felmérés során a résztvevők 93%-a válaszolt pozitívan arra a gondolatra, hogy a társadalmi kérdések megoldására irányuló erőfeszítések kapcsolatban állnak a "munkahelyi kiteljesedés érzésével". " Az ilyen pozitív érzésekre építve az idei tevékenységek célja, hogy a Ricoh Group minden egyes alkalmazottja megértse kollégái SDG-k kapcsán tett erőfeszítéseit, és megerősítse a befektetett munka által elért eredmények és a kiteljesedés érzését.

A Ricoh alapelvei közé tartozik a “három szeretet” szelleme (szeresd felebarátodat, szeresd hazádat és szeresd a munkádat), melyek összhangban vannak a fenntartható fejlődési célok egyik alapelvével: a rászorulókat támogató társadalom gondolatával. A Ricoh úgy véli, hogy minden alkalmazottnak át kell gondolnia, hogy munkája hogyan járul hozzá az ügyfelek és a társadalom jólétéhez, és ezt a tudást tettekre kell váltania. A Ricoh továbbra is a társadalmi kérdések megoldásán fog dolgozni üzleti tevékenységén keresztül, azzal a céllal, hogy 2036-ra, alapításának 100. évfordulójára megvalósítsa a "Beteljesülés a munka által" jövőképét.

A tervezett események

Időszak: 2022 június 1-30.

Téma: "A fenntartható fejlődési célok megvalósítása arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy teljesnek és büszkének érezzék magukat a munkájukkal kapcsolatban."

Globális közös tevékenységek:

  • A Ricoh Group motivált és aktív alkalmazottai által a fenntartható fejlődési célok köré csoportosított intézkedések bevezetése.
    A Ricoh bemutatja a különböző szerepkörökben dolgozó alkalmazottak SDG és ESG tevékenységeit, és megosztja, hogy ezek a tevékenységek hogyan vezetnek ahhoz, hogy a munkavállalók kiteljesedettnek és büszkének érzik magukat a munkájukkal kapcsolatban. A Ricoh Group minden dolgozója dicsérheti, támogathatja és megértheti ezeket a tevékenységeket, mint viszonyítási alapot, hogy elmélyíthesse gondolkodását a munka általi teljesítményérzés és kiteljesedés érzéséről.
  • Fotógyűjtemény - Készítsen fotókat a munkája iránti szenvedélyéről
    A Ricoh Csoport minden egyes alkalmazottja megismerheti a kollégái SDG-k körüli erőfeszítéseit, és újra felfedezhet az eredményesség és a munka általi kiteljesedés érzését azáltal, hogy olyan fényképeket és megjegyzéseket küld és oszt meg, amelyek ezt az újrafelfedezést szimbolizálják.

Tevékenységek az egyes régiókban:

1. Japán

  • Szeminárium olyan szakértőkkel, akik inkluzív módon támogatják a digitális technológiákkal dolgozó embereket.
  • Új tartalommal bővül az intranetes videósorozat "SDG-kurzusok a szabadidődben való tanuláshoz" (folytatás 2020-tól).
  • A fenntartható fejlődési célokhoz való hozzájárulás felgyorsítása érdekében minden részlegben létrehoznak egy éves cselekvési tervet, és megkezdik a terv végrehajtását is. (csak a Ricoh Japan esetén)

2. Európa

  • Az alkalmazottak megosztják majd történeteiket az ukrajnai válság által érintettek támogatásáról és az adománygyűjtésről.
  • Egy regionális adománygyűjtő oldalt hoznak létre a munkavállalók számára, hogy adományokat adományozhassanak a Vöröskeresztnek ukrajnai szerepvállalása kapcsán.

3. Észak-Amerika

  • A Ricoh SDG és ESG támogatásáról szóló történetek megosztása.
  • Az első "SDGs Spotlight Award" odaítélése, ami egy belső elismerés, amely azokat a munkavállalókat jutalmazza, akik a közösségükben aktív társadalmi szerepet vállalnak.
  • A Ricoh Észak-Amerikában számos tevékenységen keresztül mutatja be az SDG-ket a gyakorlatban, beleértve a Környezetvédelmi Világnap, a Pride hónap, a Juneteenth (Egyesült Államok) és az őslakosok nemzeti napja (Kanada) megünneplését.

Kapcsolódó információk

A Ricoh fenntarthatósági megközelítése és a Fenntartható Fejlődési Célok

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455