A Ricoh GOLD minősítést kapott az EcoVadis-tól fenntarthatósági gyakorlatáért
03.03.2023

A Ricoh GOLD minősítést kapott az EcoVadis-tól fenntarthatósági gyakorlatáért

TOKYO, 2023. március 3. – A Ricoh Company, Ltd. GOLD minősítést kapott az EcoVadis által végzett fenntarthatósági értékelésen. Ezzel az elismeréssel a Ricoh az iparágában a fenntarthatósági teljesítmény szempontjából értékelt vállalatok legjobb 5%-a közé került.

A Ricoh GOLD minősítést kapott az EcoVadis-tól fenntarthatósági gyakorlatáért

A 2007-ben alapított EcoVadis a világ legmegbízhatóbb szolgáltatója a környezeti, társadalmi és kormányzási (ESG) gyakorlatokra összpontosító üzleti-fenntarthatósági minősítéseknek, és azon dolgozik, hogy segítsen a vállalatoknak a globális ellátási láncokon keresztül javítani gyakorlatukat. 

Az EcoVadis több mint 100 000 vállalatot értékel több mint 175 országból és 200 üzleti ágazatból a vállalati politikák, kezdeményezések és eredmények alapján négy kulcsfontosságú területen: Környezetvédelem, munka- és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés. A Ricoh elkötelezettségét a környezetvédelem és a fenntartható beszerzés területén nagyra értékelték, az utóbbi a legmagasabb, "kiemelkedő" pontszámot kapta. A Ricoh 2014 óta minden egymást követő évben megkapta a GOLD minősítést az értékelésben.

2019-ben a Ricoh lett az első japán központú vállalat, amely részt vett a Business for Inclusive Growth (Üzlet a befogadó növekedésért) programban, amelynek célja a munkahelyeken és az ellátási láncokban tapasztalható egyenlőtlenségek kezelése. Ugyanebben az évben csatlakozott a Responsible Business Alliance-hoz, amely a globális ellátási láncok társadalmi felelősségvállalását támogatja.

A Ricoh továbbra is hozzájárul az ENSZ fenntartható fejlődési céljainak (SDG-k) támogatásához azáltal, hogy az üzleti értékláncon keresztül megoldja a társadalmi kérdéseket, és a fenntartható társadalom megvalósításán dolgozik.

Kapcsolódó linkek

EcoVadis weboldal

https://ecovadis.com/

A Ricoh elkötelezettsége és elismerése

https://www.ricoh.com/about/integrated-report/data/commitment/

A Ricoh megközelítése hét lényeges kérdéssel és ESG-célkitűzéssel kapcsolatban

https://www.ricoh.com/sustainability/materiality/

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455