A Ricoh Ink Estimator Tool pontos festékmennyiség
03.12.2020

A Ricoh Ink Estimator Tool pontos festékmennyiség számítást tesz lehetővé tekercses adagolású, ipari tintasugaras nyomdagépekhez

Ricoh Europe, London, 03 December 2020 – A Ricoh Ink Estimator tool nagyon pontos festékmennyiség becslést tesz lehetővé az ipari tintasugaras nyomtatóink felhasználói számára, A RIE tool segítségével a felhasználók hatékonyabban monitorozhatják a festékfogyasztást, megbecsülhetik és felügyelhetik költségeiket a Ricoh Pro™ VC70000 és Ricoh Pro™ VC60000-es tintasugaras ipari nyomtatók használata esetén.

Ricoh Ink Estimator Tool provides highly accurate ink usage estimates
A Ricoh Ink Estimator Tool nagyon pontos tintaszintbecslést biztosít
A Ricoh ipari tintasugaras nyomdagépek egyedülálló, dinamikusan generált változó cseppmérete egyértelmű előnyöket biztosít a nyomtatási minőségben, de mostanáig kihívást jelentett a felhasznált festékmennyiség mérésében. Miután a Ricoh bevezette a kibővített színterű HD tintarendszerét, mellyel mázolt/bevonatos alapanyagokra is lehet nyomtatni. A Ricoh kifejlesztette a szélesebb színtér monitorozásához szükséges eszközét is. A megújult szoftver hatékonyabb monitorozást és projekt alapú költség elemzést biztosít.

Az új szoftver a következőket számítja ki:

  • Teljes felhasznált festékmennyiség egy nyomtatási fájlhoz vagy munkához kapcsolódóan
  • Teljes festékköltség egy nyomtatási fájl vagy munka esetén;
  • Nyomtatófej tisztítási összefoglaló – oldalszám és festékmennyiség számítás a tisztító oldalak nyomtatás előtt/közben/után.
A szoftver egy “virtuális nyomtató” kiegészítő funkciót is kapott, ami ugyanazt a digitális front-end megoldást használja, mint az ipari nyomdagép, így alkalmas ”soft proof” nyomtatásra is. Használható egy nyomtatandó munka tesztelésére és általa meghatározható, hogy az adott fájl megfelelő-e, illetve miként fog kinézni kinyomtatva. Az új funkció a finombeállításokat is segíti és automatikusan változtat a beállításokon, hogy a fájlok tökéletes és pontos nyomtatását biztosítsa.
Clive Stringer, Continuous Feed and High End Software értékesítési igazgató, a Ricoh Europe Commercial Printing csapatának vezetője a következőket mondta: “A Ricoh Ink Estimator Tool a gyártási költségek átláthatóságát hozza el, miközben azt is biztosítja, hogy a fájlok pontosan nyomtathatóak legyenek. Ezzel a nagyban intuitív eszközzel a nyomdák nagyon pontos festékmennyiség becsléshez jutnak még a gyártás előtt, ezáltal pontos és valós képet kaphatnak a várható költségeikről. A soft proof nyomtatás is elérhetővé válik számukra a szoftver használatával, így csökkenthetik a tesztnyomtatások költségeit és a selejtet.”

A Ricoh Ink Estimator Tool már elérhető a Pro VC60000-hez és Pro VC70000 tintasugaras ipari nyomdagépekhez. További információért keresse fel a: www.ricoh-europe.com weboldalt.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455