A Ricoh ismét a CDP szervezet "A" listáján a klímavédelmi tevékenységben való vezető szerepvállalásért
08.12.2021

A Ricoh ismét a CDP szervezet "A" listáján a klímavédelmi tevékenységben való vezető szerepvállalásért

A vállalat erőfeszítéseit két egymást követő évben is elismerték

TOKYO, 2021. december 8. - A Ricoh globális vezető szerepét a vállalati fenntarthatóság terén a CDP*1 , a környezeti hatások egyik vezető globális közzétételi rendszerét működtető nonprofit szervezet a 2021-es klímaváltozási "A listára" való felkerüléssel ismerte el. Ez a második egymást követő év, hogy a Ricoh szerepel a listán.

A CDP "A-listáján" olyan vállalatok szerepelnek, amelyek globális vezető szerepet töltenek be, és amelyek az éghajlatváltozásra adott válaszlépéseik, stratégiáik és eredményeik tekintetében kiválóságot mutatnak. A CDP idén világszerte közel 12 000 vállalatot értékelt. Az éghajlatváltozás kapcsán felállított 2021-es "A listáján" 200 vállalat szerepel, közülük 55 japán. A Ricoh nemzetközileg elismert erőfeszítései az éghajlatváltozás mérséklésére és a kapcsolódó információk nyilvánosságának átfogó biztosítása vezettek a 2021-es CDP éghajlatváltozás "A listás" elismeréséhez. 

Ricoh features in the CDP “A List” for climate action leadership

2018-ban a Ricoh elkötelezte magát az éghajlatváltozással kapcsolatos pénzügyi közzétételi munkacsoport (TCFD) ajánlásai mellett. 2020 márciusában a globális felmelegedéssel kapcsolatos növekvő bizonytalanságra való tekintettel a Ricoh a 2015-ös évhez képest 30%-ról 63%-ra emelte a 2030-ra kitűzött globális üvegházhatású gázok (GHG) csökkentési célját. Ez az SBTi*2  által is jóváhagyott új cél a Ricoh elkötelezettségét mutatja a globális felmelegedésnek az iparosodás előtti szinthez képest 1,5°C-ra történő korlátozására irányuló erőfeszítések mellett. 

A Ricoh a "karbonsemleges társadalom megvalósítását" az éghajlatváltozás elleni küzdelem hét lényeges témájának egyikeként határozta meg. Ennek elérése érdekében a Ricoh az üvegházhatású gázok arányának csökkentése mellett a megújuló energia felhasználási arányára is ESG-célkitűzéseket határozott meg, és az üzleti tevékenységen keresztül is igyekszik megoldani a társadalmi kihívásokat. A Ricoh azon kötelezettségvállalása alapján, hogy 2050-re szén-dioxid-semlegessé válik, a Ricoh intenzív energiatakarékossági tevékenységekkel, proaktív megújulóenergia-hasznosítással és a nemzetközi kezdeményezésekben való aktív részvétellel továbbra is támogatja a karbonsemleges társadalom megvalósítását az egész értékláncában.

*1 A CDP egy globális nonprofit szervezet, amely arra ösztönzi a vállalatokat és a kormányokat, hogy csökkentsék az üvegházhatású gázok kibocsátását, óvják a vízkészleteket és védjék az erdőket. 2021-ben több mint 590 befektető több mint 110 billió USD értékű vagyonnal és 200 multinacionális válllalat 5,5 billió USD értékű beszerzési kiadással kérte közösen a vállalatokat, hogy a CDP platformján keresztül tegyék közzé a környezeti hatásokra, kockázatokra és lehetőségekre vonatkozó adatokat. Erre válaszul 2021-ben világszerte több mint 14 000 szervezet tett közzé adatokat a CDP-n keresztül, köztük több mint 13 000 vállalat, amelyek értéke meghaladja a globális piaci kapitalizáció 64%-át, valamint több mint 1100 város, állam és régió. A TCFD-hez teljes mértékben igazodó CDP a világ legnagyobb környezetvédelmi adatbázisával rendelkezik, és a CDP-eredményeket széles körben használják arra, hogy a befektetési és beszerzési döntéseket a szén-dioxid-mentes, fenntartható és rugalmas gazdaság irányába tereljék. A CDP alapító tagja a Science Based Targets kezdeményezésnek, a We Mean Business Coalitionnek, a The Investor Agenda-nak és a Net Zero Asset Managers kezdeményezésnek.

*2 Az SBTi a CDP, az ENSZ Global Compact, a World Resources Institute és a World Wildlife Fund közötti partnerség, amelynek célja, hogy a vezető vállalatok ambiciózus és jelentős vállalati üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentési célokat határozzanak meg.

Kapcsolódó linkek

A Climate “A List” és a teljes vállalati pontszámok

Információk közzététele a TCFD keretrendszer alapján

A Ricoh megközelítése és ESG-célkitűzései

A Ricoh Commitment to Society és ESG Index Inclusion and Recognition programja

Ricoh ESG Data Book 2021

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455