A Ricoh "Prime" státuszt kapott az ISS ESG Corporate Rateing-ben
Ricoh HQTokyo 06.12.2021

A Ricoh "Prime" státuszt kapott az ISS ESG Corporate Rateing-ben

TOKYO, 2021. december 6. - A Ricoh "Prime" minősítést kapott az ISS ESG-től, amely a világ vezető proxy tanácsadó cégének, az Institutional Shareholder Services Inc.-nek a befektetési megoldásokkal foglalkozó üzletága (ISS).

A Ricoh "Prime" státuszt kapott az ISS ESG Corporate Rateing-ben

Az ISS ESG több mint 8000 vállalatot elemez környezeti, társadalmi és vállalatirányítási (ESG) szempontból. Azokat a vállalatokat díjazza, amelyek ESG-teljesítménye meghaladja az ágazatspecifikus elsődleges küszöbértéket, ami azt jelenti, hogy teljesítik az ambiciózus abszolút teljesítménykövetelményeket.

A Ricoh az elektronikai eszközök és készülékek iparágban* is a legjobb 10%-ba tartozó státuszt érte el a szén-dioxid-kibocsátás csökkentés, az erőforrás-védelem, az emberi jogok, valamint az egészség és biztonság területén tett, magasan elismert kezdeményezései miatt.

A Ricoh hét lényeges területet azonosított a társadalmi kihívások közül, melyeket üzleti úton és erős irányítási infrastruktúra fenntartásával próbál megoldani. A Ricoh Group 17 ESG-célkitűzésének mindegyike kapcsolódik a hét lényeges kérdés közül valamelyikhez, a vállalat minden üzleti tevékenységében a célok érvényesítésére törekszik. A Ricoh elkötelezte magát továbbá amellett, hogy hozzájárul az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz, és 2050-re szén-dioxid-semlegessé válik.

* 2021. november 14-től

Kapcsolódó linkek

ISS ESG vállalati minősítés

A Ricoh megközelítése ahét lényeges kérdéssel és az ESG-célkitűzéssel kapcsolatban 

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455