homeback to menu
Áttekintés

Élen a munkahelyek megreformálásában

A technológia megváltoztatja a munkavégzést. A Ricoh biztosítja, hogy a változás pozitív legyen a csapatai és a vállalkozása számára. Végigkísérjük Önt az út minden lépésén, hogy zökkenőmentes legyen az átállás a teljesen digitális munkahelyre
További részletek
seamless digital workspace experience
Digitális munkahely

Hozzáférés bárhonnan

A jövőnket a hibrid és utazás közbeni munkavégzés formálja. Holisztikus megközelítéssel tervezzük, integráljuk és támogatjuk digitális munkaterületeket, hogy támogassuk az alkalmazottak elkötelezettségét, és segítsük Önt a teljesítmény új szintjeinek elérésében.
További részletek
Business Process Management

Sikerre tervezve

A manuális feladatoknak többé nem kell hátráltatniuk a személyzetet. Optimalizáljuk üzleti folyamatait, hogy munkatársai többet tudjanak nyújtani; a szervezet folyamatainak racionalizálásához és egyszerűsítéséhez technológiát, szakértelmet és támogatást biztosítunk
További részletek
Felhő és infrastruktúra

Cloud & clear

A felhő teljes potenciáljának kiaknázásához megfelelő ütemtervre és végrehajtó csapatra van szükség. Olyan felhőmegoldásokat és szakértelmet kínálunk, amelyek agilisabbá, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá teszik az üzleti működést, miközben akár a következő generációs innovációk bevezetését is támogatja
További részletek
Kiberbiztonság

Nincs több kockázatos vállalkozás

Az interneteléréssel rendelkező készülékek új sérülékenységeket teremtettek a kibertámadásokhoz. Segítünk Önnek a kiberbűnözés elleni harcban az alapvető üzleti folyamataikhoz igazodó intelligens kiberbiztonsági szolgáltatásokkal és megoldásokkal.
További részletek
Digital Experience

A felhasználói élmény egy új szintje

A kiemelkedő ügyfélélmény a kimagasló munkavállalói élménnyel kezdődik. Adatszakértőkből és fejlesztőkből álló, magasan képzett csapatunk segít felülmúlni az ügyfelek elvárásait minden érintkezési ponton. Olyan megoldásokat tervezünk, építünk, valósítunk meg és szervizelünk, amelyekre a munkavállalóknak szüksége van, hogy pozitív, mély és hosszan tartó benyomást keltsenek.
További részletek
Irodai termékek és szoftverek

Kategóriaelső minőség

A Ricoh jól ismert a kiváló minőségű nyomtatókról, digitális sokszorosítókról és multifunkcionális nyomtatókról/szkennerekről/fénymásolókról. A sebesség, méret és képességek tekintetében rengeteg lehetőség közül választhatja ki a munkacsoportja, irodája vagy osztályterme számára a legmegfelelőbb modelleket és funkciókat
További részletek
Áttekintés

Sokoldalú szolgáltatási és támogatási platform

Az összes termék és szolgáltatás támogatás, amire szüksége van, egy helyen. Támogatást, tanácsadást és megoldásokat nyújtunk, hogy vállalkozása folyamatosan működjön
Támogatás kérése
AV technology and management
Áttekintés

Miden hír egy helyen

Tudjon meg mindent üzleti híreinkről, termékújdonságainkról és munkatársainkról, valamint a rendezvényekről, amelyeken szervezőként vagy résztvevőként jelen leszünk
Legyen tájékozott
News and events from Ricoh
A vállalatunk

Kik vagyunk, és mivel foglalkozunk

A Ricoh arra törekszik, hogy mindig meghallgassa ügyfeleit, és olyan innovatív megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összhangban vannak az Ön üzleti céljaival. Szeretnénk hozzáadott értéket adni a szolgáltatásaihoz és termékeihez. Alkalmazkodunk a üzleti környezet változásaihoz.
Tudjon meg többet a Ricoh-ról
Áttekintés

Örömmel beszélnénk Önnel

Akár megoldásaink vagy termékeink árával kapcsolatosan szeretne érdeklődni, segítségre van szüksége a fiókja kezeléséhez, vagy már használja a termékeinket, és támogatásra van szüksége, csapatunk az Ön rendelkezésére áll
Lépjen kapcsolatba velünk
customer and employee engagement
Áttekintés

Segítünk egy lépéssel előrébb járni

Fedezze fel, és olvassa el legújabb iparági elemzéseinket, hogy megismerje mindazt, ami leginkább számít az üzleti megoldásokban
Ismerje meg a legújabb insight-jainkat
Ricoh Insights - Overview

A vállalkozások figyelmen hagyják a hibrid munkavégzés gazdaságot fellendítő, akár 113 milliárd euró értékű hatását

A vállalkozásoknak csak a fele szervezett hatékony hibrid munkavégzési formát, ezzel elszalasztja a növekedési lehetőségeket 

Ricoh Europe, London, 2023. május 18. A Ricoh Europe új elemzése szerint az európai vállalkozások továbbra sem használják ki a hibrid munkában rejlő lehetőségeket. 

Az Opinium által végzett és a CEBR által a Ricoh Europe megbízásából elemzett kutatás során 6000 munkavállalót és 1500 döntéshozót kérdeztek meg a kontinensen*. Az üzleti vezetők szerint a munkavállalók átlagosan 4%-kal termelékenyebbek a hibrid környezetben, ami 113 milliárd euró többletbevételt jelent az európai gazdaságnak a pandémiát megelőző munkamódszerekhez képest. 

Ez a potenciális növekedés - amely a munkavállalók elégedettségének javulásával és az ingázási idő csökkenésével járó termelékenységi szintek növekedésének eredménye - azonban nem valósult meg, mivel a vállalkozásoknak csak a fele (53%) alkalmaz hibrid rendszerben dolgozó munkavállalókat. Ha a hibrid munkára áttérni szándékozó vállalkozások felgyorsítanák terveiket, az a CEBR szerint 9 milliárd euróval növelhetné az európai gazdaságot. 

A vállalatok a jövőbeli növekedést kockáztatják, ha figyelmen kívül hagyják a hibrid munkával kapcsolatos potenciális termelékenységnövekedést. A rugalmasabb munkavégzési rend és a személyes és szakmai kötelezettségek jobb kezelése egyértelmű előnyökkel jár a munkavállalók jólétére és elégedettségére nézve. Tudományos kutatások szerint ez pozitívan hat a tehetségek megtartására és vonzására, és 35%-kal csökken a lemorzsolódás azoknál, akik heti két napot otthonról dolgozhatnak. 

A döntéshozók több mint fele (52%) mégis teljes munkaidős visszatérést szeretne elrendelni az irodába, annak ellenére, hogy a munkavállalók többsége (76%) azt állítja, hogy a hibrid munkaformát részesítené előnyben a teljesen távoli vagy irodai munkavégzéssel szemben. A szervezetek azt kockáztatják, hogy munkáltatóként rontják versenyképességüket, ha figyelmen kívül hagyják a munkahelyi súrlódási pontokat, amelyeket még mindig sok munkavállaló tapasztal.

A hibrid munka hosszú távú sikere érdekében a szervezeteknek úgy kell kialakítaniuk a munkaterületeket, hogy azok zökkenőmentes élményt nyújtsanak, és olyan eszközöket és technológiákat kell alkalmazniuk, amelyek megkönnyítik az irodai és a távolról dolgozó kollégák közötti hatékony kommunikációt. A hibrid munka megvalósítására irányuló, teljesen kidolgozott stratégia nélkül a szervezetek lemaradnak a kapcsolódó termelékenységi és pénzügyi előnyökről.

Nicola Downing, a Ricoh Europe CEO-ja szerint: "A rugalmas munkavégzés támogatása jelentős pénzügyi előnyökhöz juttatja a vállalkozásokat, miközben boldogabb és teljesebb munkaerőt teremt. A hibrid munkapolitika azonban hiábavaló a kollégák és az ügyfelek közötti együttműködés megkönnyítéséhez szükséges technológia megvalósítása nélkül.

Az iroda továbbra is alapvető fontosságú környezet a társadalmi együttműködés és az erős munkahelyi kultúra kialakítása szempontjából. A tereket azonban úgy kell kialakítani, hogy az ötletek megosztását és a kreativitást tartsák szem előtt, a digitális funkciók pedig elengedhetetlenek a távolról dolgozókkal való könnyű kommunikáció biztosításához is. 

A szűkös munkaerőpiacon a munkavállalók munkahelyi frusztrációinak figyelmen kívül hagyása egyszerűen nem lehetséges."


 * Az Egyesült Királyság, Írország, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh innovatív technológiákkal és szolgáltatásokkal támogatja a digitális munkahelyeket, így segít az emberek számára, hogy okosabban dolgozhassanak.

Az összegyűjtött tudással és az elmúlt 85 évben fejlesztett szervezeti képességekkel a Ricoh az egyik vezető szolgáltatóvá vált a dokumentum menedzsment, IT szolgáltatások, kommunikációs szolgáltatások, ipari és kereskedelmi nyomtatás, digitális kamerák és ipari rendszerek területén.

A Ricoh Group központja Tokióban található, de a vállalat világszerte végez üzleti tevékenységet, ügyfelei közel kétszáz országban és régióban használják termékeit és szolgáltatásait. A 2022. márciusában befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1758 milliárd japán jen volt (körülbelül 14,5 milliárd USD).

További információkért keresse fel a www.ricoh.hu oldalt.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.


Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:
RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455