Az európai vállalkozások 622 milliárd eurós növekedést érhetnek el a digitális átalakulással
01.12.2022

Az európai vállalkozások 622 milliárd eurós növekedést érhetnek el a digitális átalakulással

  • Az üzleti vezetők háromnegyede tervezi csökkenteni az "unalmas feladatokat" a digitális átalakítási stratégiák részeként
  • A manuális feladatok automatizálására szolgáló szoftvert bevezető vállalatok tavaly 14%-kal növelték a termelékenységüket

Ricoh Europe, London, 2022. december 01. – A Ricoh Europe ma közzétett új kutatása szerint a digitális transzformáció a következő öt évben 3,4%-kal növelheti az EU és az Egyesült Királyság GDP-jét, ami 622 milliárd eurós növekedésnek felel meg. 

Az Opinium által végzett és a CEBR által a Ricoh Europe megbízásából elemzett kutatásban 6000 munkavállalót és 1500 döntéshozót kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában és Spanyolországban. A felmérés szerint az üzleti vezetők felismerték, hogy az időigényes folyamatok mennyire megterhelik az alkalmazottakat, és 76%-uk a digitális átalakítási stratégiájának központi elemévé tette az unalmas feladatok automatizálását. 

 Mivel azonban egy átlagos munkavállaló jelenleg a napjának csaknem egyharmadát (30%-át) adminisztratív feladatokkal tölti, a vállalkozásoknak fel kell gyorsítaniuk terveiket, ha elő akarják segíteni a termelékenység növelését és a fenntartható növekedéshez szükséges munkavállalói elkötelezettséget. 

A munkavállalók egyértelműen vágynak a megfelelő munkahelyi technológiákra, amelyek segítenek racionalizálni a tevékenységeket, és több időt szabadítanak fel a teljes értékű munkára. A többség (64%) úgy gondolja, hogy nagyobb értéket teremtene a vállalat számára, ha hozzáférhetne a megfelelő technológiához, és 78%-uk üdvözli az automatizálási eszközöket, mint az unalmas feladatok csökkentésének eszközét.

 Azok, akik az elmúlt pénzügyi évben automatizálási szoftvert vezettek be, átlagosan 14%-os termelékenységnövekedést tapasztaltak. Ezen lépések akár létfontosságú előnyt is jelenthetnek a vállalkozások számára, ha versenyképesek akarnak maradni a jelenlegi piaci turbulenciák közepette is.  

A kutatás azt is kimutatta, hogy a munkavállalók által keresett eszközökbe és rendszerekbe történő nagyobb beruházás növelheti a munkamorált és csökkentheti a fluktuációt. A tavaly automatizálási eszközöket bevezető vállalkozások dolgozói a jelentések szerint elégedettebbek a munkájukkal, és valószínűleg hosszabb ideig maradnak a vállalatnál. Valójában a vállalkozások által végrehajtott technológiai beruházások közül az automatizálási eszközök bevezetése eredményezte a legalacsonyabb, 17%-os munkavállalói fluktuációt, szemben a többi technológiai lehetőség 19%-os átlagával. 

Nicola Downing, a Ricoh Europe CEO-ja szerint: "A több milliárd eurós növekedési potenciál kiaknázása egy olyan időszakban, amikor sok vállalkozásnak stagnáló gazdasággal és termelékenységcsökkenéssel kell szembenéznie, olyan lehetőség, amelyet nem lehet elszalasztani. Bíztató látni, hogy az üzleti vezetők felismerik ezt, és a digitális transzformációs stratégiákba beépítik a munka racionalizálására, az alapvető folyamatok automatizálására és az unalmas feladatok csökkentésére irányuló lépéseket. A szándéktól azonban sokkal gyorsabban kell a cselekvésig eljutniuk. A munkavállalók készen állnak arra, hogy elfogadják mindazt, amit az automatizálás hozhat - sőt, aktívan keresik a munkáltatókat, hogy ezt biztosítsák. A digitális átalakulás felgyorsítása és az olyan eszközök biztosítása, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy értékesebb munkával foglalkozzanak, alapvető fontosságú, ha a vállalkozások versenyképesek akarnak maradni, meg akarják tartani a kulcsfontosságú tehetségeket és fenntartható növekedést akarnak elérni."

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455