Információk ügyfelek részére
18.03.2020

Információk ügyfelek részére

Tisztelt Ügyfeleink,
a Covid-19 vírus elterjedését megakadályozandó kormányzati intézkedések a Ricoh Hungary Kft-t is érintik. Társadalmi felelősségvállalásunkat a lehető legkomolyabban vesszük. A Ricoh Group Covid-19-es válságkezelő csoportját 2020. január 28-án hoztuk létre. A Ricoh jelenleg az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a Japán Egészségügyi, Munkaügyi és Jóléti Minisztérium, valamint valamennyi nemzet iránymutatásához tartja magát.

A Ricoh vállalati politikája előírja:

  1. Elsődleges célunk minden alkalmazottunk és családtagjaik jólétének védelme.
  2. A Ricoh minden erőfeszítést megtesz ugyanakkor annak érdekében, hogy az ügyfelek által igényelt szolgáltatásokat a lehető legjobb módon továbbra is biztosítsuk (festékek, alkatrészek, stb.).
  3. Támogatást és segítséget nyújtunk ügyfeleink üzleti tevékenységének fenntartásához az érintett területeken.
  4. Figyelembe vesszük a lehetséges társadalmi hatásokat a megelőző intézkedések támogatásával és / vagy a helyzet visszaszorításával, a WHO és a helyi irányelvek és ajánlások (a társadalmi kapcsolatok elkerülése, a higiéniai előírások stb.) követésével. 
A 2. és a 3. ponttal kapcsolatban intézkedéseket tettünk és szabályokat alakítottunk ki annak érdekében, hogy megfelelő formában tudjuk nyújtani az említett szolgáltatásokat:

Kommunikáció és elérhetőség

Munkavállalóink többsége jelenleg home office-ból dolgozik. A szokásos módon bármikor elérhet minket a megadott telefonszámon és kapcsolattartási e-mail címen. A kapcsolattartó személyek továbbra is rendelkezésre állnak telefonon és e-mailben.

Személyes kapcsolatok

A Kormány és az Operatív Törzs követelményei szerint a lehető legnagyobb mértékben kerüljük a személyes kapcsolatokat. Máris kiterjedt együttműködési eszközöket használunk a belső és a külső kommunikációra (Skype for Business, Microsoft Teams, Telephone, WebEx vagy hasonló).

A Ricoh Hungary Kft. szerviztechnikusai

A szükséges intézkedéseket megtettük és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a Covid-19 megváltozott keretfeltételei mellett továbbra is minden szolgáltatást és támogatást lehetővé tegyünk az ügyfeleink részére. Ezzel összefüggésben a legnagyobb tisztelet és köszönet azon munkatársainknak szól, akik az egyes ügyfelekkel együttműködve továbbra is helyszíni szerviztechnikusi feladatokat látnak el. A Ricoh Hungary Kft. megfelelő higiéniai irányelveket és eszközöket nyújt ezeknek az alkalmazottaknak annak érdekében, hogy megakadályozzák azokat az esetleges negatív hatásokat, amelyeket a Covid-19 elterjedése eredményezhet az ügyfeleinknél. A Ricoh egy óriási, ám mégis rugalmas infrastruktúra létrehozásába fektetett be, amely lehetővé teszi számunkra, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a változó feltételekhez. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbra is magas szintű szolgáltatást kínáljunk ügyfeleinknek.

Alkatrészek utánpótlása

A Ricoh nagyszámú alkatrészhez és kiegészítőhöz fér hozzá. Jelenleg nem számolunk szállítási késedelemmel, de folyamatosan figyeljük és ellenőrizzük a helyzetet. Célunk mindig az, hogy minimálisra csökkentsük az ügyfelekre gyakorolt lehetséges hatásokat, miközben megvédjük alkalmazottaink biztonságát és jólétét. A Ricoh továbbra is naponta kap alkatrészeket. Készenléti terveket készítettünk az ellátási lánc esetleges problémáinak korai felismerésére is.

Festék utánpótlás

A Ricoh eszközök festéktartályainak nagy részét Japánban gyártják és az Egyesült Királyságban töltik fel. Elegendő festékkészletet raktározunk és jelenleg is kapunk még szállítmányokat.

Berendezések szállítása és installálása

A tervezett szállítások és az eszközök telepítése tekintetében minden ügyfelünkkel kapcsolatba lépünk annak érdekében, hogy felmérjük az igényeket és egyeztessünk a rendelkezésre állás tekintetében.

Ricoh berendezések tisztítása

A Ricoh kezelőpaneljét (intelligens kezelőpanel, Smart Operation Panel - SOP) fertőtlenítő spray-vel lehet megtisztítani. Kérjük, ne használjon olyan termékeket, amelyek acetont vagy olyan más anyagokat tartalmaznak, melyek kárt tehetnek a műanyagban. Egy bőrbarát fertőtlenítő spray tökéletesen megfelelő. Először kapcsolja ki a készüléket a fertőtlenítéshez. A spray használatakor ügyeljen arra, hogy a kezelőpanelt csak megnedvesítse. A legjobb, ha a spray-t puha, szöszmentes ruhával használja. A készüléket ezután ismét üzembe lehet helyezni. Ugyanezek a tisztítási szabályok vonatkoznak az interaktív táblákra.
Egy ideje figyelemmel kísérjük a koronavírus helyzetet és megtettünk minden megfelelő és szükséges intézkedést, hogy eleget tegyünk egyrészről a lakosság védelmére, másrészt az üzleti és szolgáltatási ígéretek teljesítésére vonatkozó kötelezettségünknek. Ha mindezek valamilyen hatással vannak Önre, vagy ha hosszabb a várakozási idő, kérjük megértését és türelmét! Azt is kérjük, hogy csak akkor adjon az Ön saját telephelyén megbízásokat számunkra, ha azok az Ön számára üzletileg elengedhetetlenek. Így optimalizáljuk az Ön és munkatársaink védelmét.
A legjobbakat kívánjuk Önnek, alkalmazottainak és családtagjainak az elkövetkező hetekhez, és – a legfontosabb, maradjon egészséges!

Michael Raberger 

CEO Ricoh Hungary Kft.

CEO Ricoh Austria GmbH.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455