Ricoh - DocuWare akvizíció – a digitális munkahelyi lehetőségek bővítése
02.07.2019

Ricoh - DocuWare akvizíció – a digitális munkahelyi lehetőségek bővítése

Japán, Tokyo 2019. július 2. – A Ricoh a mai napon bejelentette, hogy felvásárolta a DocuWare vállalatot, a Content Services szoftver vezető szolgáltatóját.

A németországi és egyesült államokbeli székhellyel rendelkező DocuWare felhő-, dokumentumkezelő és munkafolyamat-automatizálási szoftvereket biztosít több mint 12 000 ügyfélnek, 90-nél is több országban, több mint 600 partner hálózatán keresztül.

David Mills, a Ricoh Company Ltd Senior Alelnöke elmondta: „Szándékunkban áll egy olyan virágzó üzlet építése, amely megfelel a világ bármely tájáról származó olyan vállalatnak, amely szeretné digitalizálni üzleti tevékenységeit és munkahelyeit. Ügyfeleink nagy igényt támasztanak az olyan dokumentumok és üzleti tartalmak értékének növelésére, amelyek a növekedésüket szolgálják. A DocuWare-el kötött megállapodás - amely piacvezető, cloud-first tartalmi szolgáltatásokat kínál -, rendkívül jelentős lépés ezen igények kielégítésében. Örömünkre szolgál, hogy a jelenlegi és új ügyfelek számára újabb megoldásokat kínálhatunk.”

A Ricoh és a DocuWare régóta partnerségi viszont ápolnak. Mills hozzátette: „A DocuWare jelentősen csökkenti az üzleti folyamatok költségeit, megkönnyíti azokat, segíti az emberi hibák kiküszöbölését, és ami a legfontosabb, növeli a hatékonyságot, így szabadítva fel értékes munkaidőt. Mottónk, az "Empowering Digital Workplaces". A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az embereket gyorsabban és kényelmesebben összekapcsoljuk az információval, javítjuk a kommunikációt és a kreativitást; a Ricoh és a DocuWare közötti szinergia e törekvés tökéletes példamutatója. A DocuWare a Ricoh önálló leányvállalataként fog működni, és elkötelezettek vagyunk a rendkívül sikeres partnerprogram fenntartása és bővítése mellett, a csatornahálózat bővítése és a további termékfejlesztésbe való befektetés révén. A DocuWare már zökkenőmentesen integrálódott a Ricoh legújabb IM C sorozatú, többfunkciós nyomtató szériájába, amely az ügyfelek számára egyszerű, biztonságos módot biztosít a dokumentumok beolvasására a hatékony, intelligens munkafolyamatokhoz.

Mills hozzátette: „Hosszú távú partnerként a Ricoh szeretné kihasználni a DocuWare együttműködésben rejlő potenciált, amely lehető teszi, hogy dokumentumkezelési és munkafolyamat-automatizálási megoldásokat nyújtson ügyfeleinek. A Ricoh elkötelezett a DocuWare vezetői csapatának támogatása és az együttes fejlődés mellett.

Dr. Michael Berger és Max Ertl, a DocuWare elnökei összefoglalták: „A DocuWare-nek merész növekedési terve van, amely magában foglalja a jelenlegi és jövőbeli partnerek vezető dokumentumkezelési és munkafolyamat-automatizálási technológiájának fejlesztését. A Ricoh, mint erős befektető és tulajdonos, biztosítja céljaink elérését és továbbra is megbízható és innovatív szolgáltató a teljes DocuWare ügyfélkör számára.”

A Ricoh a digitális munkahelyi szolgáltatásokba fektet be úgy, hogy organikusan és akvizíció révén is növekszik. A DocuWare megszerzése összhangban van a Ricoh stratégiájával, amely a munkahelyek digitális átalakítását érinti.

A DocuWare-lel kötött megállapodás várhatóan 2019 nyarán zárul le, az illetékes németországi és osztrák versenyhatóságok jóváhagyása után. Az ügylet lezárását követően a DocuWare a Ricoh leányvállalatát fogja képezni, ahol Dr. Michael Berger és Max Ertl elnökök maradnak.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455