About us

Társadalmi hatásunk

Pozitív hatást gyakorlunk

A társadalmi felelősségvállalás az alapító elveink középpontjában áll – Szeresd a szomszédodat, szeresd a hazádat, szeresd a munkádat. Ezek az alapelvek valóban kiállták az idő próbáját, irányítják működésünket, és biztosítják, hogy minden, amit teszünk, pozitív hatást gyakoroljon globális állampolgárainkra és helyi közösségeinkre. 
Aktívan támogatjuk az Egyesült Nemzetek Szervezetének fenntarthatósági céljait, amelyek között megtalálható a nemek közötti egyenlőség javítása (SDG 5). Olvassa el legutóbbi jelentésünket a nemek közötti bérkülönbségről itt.
Developing our people

Munkatársaink fejlesztése

Jelentős mértékben befektetünk a szakmai fejlődésbe, és számos vezetői programot kínálunk a karrierépítés támogatására, mint például a Horizon (felső vezetői szintű vezetői program), az Aurora (feltörekvő női felső vezetők számára) és a Progress (feltörekvő női vezetők számára).
 
Továbbá hiszünk a mentorálás erejében, és részt vettünk a Women Ahead 30% Club kezdeményezésében – egy nemzetközi, vállalat- és ágazatközi női mentorprogramban.
Fedezze fel fejlesztési programjaink teljes listáját

Sokszínűség és befogadás

Elkötelezettek vagyunk egy olyan sokszínű és befogadó munkahely megteremtése mellett, ahol a munkavállalók méltósággal lehetnek valódi önmaguk munkájuk során. Szemléletmódunk középpontjában a Ricoh sikerességét előmozdító és az ügyfeleinknek kivételes eredményeket nyújtó munkatársak vonzása, fejlesztése és felhatalmazása áll.
 
Ennek elősegítése érdekében kijelölt csoportokat hoztunk létre a munkavállalókból minden szinten és háttérrel a befogadás előmozdítása, a közösségi érzés megteremtése, valamint az üzleti céljainkkal összhangban lévő hálózati, mentori és érdekérvényesítési lehetőségek biztosítása érdekében.


Jótékonysági partnerek

Különböző civil szervezetekkel (NGO-kkal), köztük a Prince's Trust-tal is együttműködünk, amelyek osztoznak elképzelésünkön a skálázható, fenntartható társadalmi hatás elérésére vonatkozóan. Arra ösztönözzük munkavállalóinkat, hogy önkéntességi szabadságuk során önéletrajzíró workshopokkal, interjúkra való gyakorlással, valamint szakmai gyakorlati lehetőségek, coaching és mentorprogramok szervezésével támogassák a hátrányos helyzetű személyeket. 
 
A teljes EMEA-régióra kiterjedő társadalmi hatású programunkban operatív vállalataink önállóan választhatják ki saját civil partnereiket összhangban a munkahelyi befogadással kapcsolatos nézeteinkkel. Azzal, hogy visszaadunk a közösségeinknek, miközben olyan megoldásokat dolgozunk ki, amelyek lehetővé teszik a kiteljesedést a munkán keresztül, segítünk az embereknek, hogy építsék önbizalmukat, kiaknázzák lehetőségeiket és megtegyék a következő lépést a sikeres karrier felé.