Vállalatirányítás és irányelvek
About us

Irányítás és szabályzatok

A Ricoh vállalatirányításának fenntartása

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megerősítsük vállalatirányításunkat és irányelveinket, összhangban azzal az elkötelezettségünkkel, hogy az üzleti tevékenységeinket a legmagasabb szintű etikai és integritási normák szerint – a törvényeknek és az iparági szabályozásoknak megfelelően végezzük. 
 
Beszállítói magatartási kódexünk garantálja, hogy csak azokkal működjünk együtt, akik azonos normákhoz ragaszkodnak. 

Bejelentő rendszer

A RICOH Hungary Kft. a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2023. évi XXV. törvény hatálya alá tartozó társaság visszaélés bejelentő rendszert üzemeltet (továbbiakban: Bejelentő rendszer). A Bejelentő rendszer célja, hogy lehetőséget biztosítson a minden érintett számára a jogszabályok, valamint a közérdeket és a Társaság nyomós érdekét sértő szabályok megsértésének bejelentésére. Részletes tájékoztatónkat a Bejelentő rendszer kapcsán itt éri el.

Szabályzataink

A MŰKÖDÉSÜNKET A KÖVETKEZŐ SZABÁLYZATOK HATÁROZZÁK MEG:

Ellátásilánc-menedzsment

Az ellátási lánc minden egyes szakaszában aktívan dolgozunk azon, hogy tevékenységünket felelősségteljesen, tisztességesen és etikusan végezzük. Ebben a következők segítenek bennünket:

Beszállítói magatartási kódex

areo

Robusztus beszállítói magatartási kódex alkalmazása

A Ricoh Csoport beszállítói magatartási kódexe olyan témákat érint, mint az emberi jogok, a környezetvédelem és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyezményén alapuló, az egyesülési szabadságra vonatkozó kikötés. Elvárjuk beszállítóinktól, hogy betartsák a szabályzatban meghatározott normákat.
Beszállítói magatartási kódex letöltése

Emberi jogi kockázatok felmérése az ellátási láncban

areo

Emberi jogi kockázatok felmérése az ellátási láncban

2017 óta önértékelési megközelítést alkalmazunk a főbb nemzetközi szabványok alapján, összhangban az ENSZ üzleti és emberi jogi alapelveivel.
Részletek

CSR önértékelés

areo

Rendszeres beszállítói auditálások végrehajtása

Létrehoztunk egy CSR önértékelési rendszert, amely segít beszállítóinknak a „tervezz, végezd el, ellenőrizd, intézkedj” folyamat végrehajtásában. Ez biztosítja, hogy minden beszállítónk ugyanazoknak az előírásoknak feleljen meg az emberi jogok, a környezetvédelem, az egészségvédelem és biztonság, valamint más kulcsfontosságú területek tekintetében. Minden olyan területen támogatást tudunk nyújtani, ahol a normáknak való megfeleléshez fejlesztésekre van szükség.
Részletek

Konfliktusövezetből származó ásványi anyagokra vonatkozó szabály

areo

Konfliktusövezetből származó ásványi anyagokra vonatkozó szabály betartása

Támogatjuk az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) által 2012-ben elfogadott szabályt a konfliktusövezetekből származó ásványi anyagokra vonatkozóan, amely előírja a vállalatok számára a Kongói Demokratikus Köztársaságból és a környező országokból származó, azaz a konfliktusövezetekből származó ásványi anyagokra vonatkozó közzétételt. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy beszállítói láncunkban javítsuk az átláthatóságot az ásványi nyersanyagok felelős beszerzési gyakorlatának biztosítása érdekében, és beszállítóinkkal együttműködve évente kivizsgáljuk a felelős ásványi nyersanyag beszerzést.
Tudjon meg többet