A Ricoh ötödik alkalommal is a fenntartható vállalatok top 100-as listáján

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh ötödik alkalommal is a fenntartható vállalatok top 100-as listáján

Environment

A Ricoh Csoport immár ötödik alkalommal került fel a fenntartható vállalatok top 100-as listájára (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Az évente nyilvánosságra hozott listán azok a vállalatok szerepelnek, amelyek legtöbbet tesznek a fenntartható fejlődésért, és sikeresen kezelik a környezeti, szociális és üzleti kihívásokat és lehetőségeket.

A Ricoh, a világ egyik vezető irodatechnikai gyártója az egymást követő ötödik évben szerepel a kanadai Corporate Knights Inc. által összeállított Global 100-as listán  (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World), mely azokat a vállalatokat gyűjti össze, amelyek a legtöbbet teszik a fenntartható fejlődésért. A szigorú kritériumrendszer következményeként a 2008-as felsorolásban szereplő vállalatok több mint egyharmada kicserélődött az előző évhez képest, mindeközben a Ricoh immár 5. éve a lista stabil tagjának számít. A Ricoh Csoportot külön elismerésben részesítették átfogó környezetgazdálkodása és a 2050-ig terjedő hosszú távú stratégiája miatt.

A lista közzétételével a világ egyik legjelentősebb, vállalati felelősségvállalással foglalkozó magazinja, a Corporate Knights azokat a vállalatokat ismeri el, melyek a fenntartható üzleti gyakorlat vezető képviselőiként bolygónk védelmét is szem előtt tartva működnek. A százas lista tagjait az Innovest Strategic Value Advisors Inc., befektetési kutató és tanácsadó cég elemzése alapján, több mint 1800 nagyvállalat közül választották ki. A felsorolásban szereplő vállalatok mindegyike sikeresen kezelte a környezeti, szociális és üzleti kihívásokat, lehetőségeket. E három terület eredményei jelentősen befolyásolják az üzleti eredményt, emellett a vállalatirányítás és a hosszú távú pénzügyi teljesítmény kulcsfontosságú jelzőszámai.

 „Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy immár ötödik éve jelen vagyunk a világ fenntartható vállalatainak 100-as listáján, a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettség ugyanis a Ricoh Csoport működésének egyik legfontosabb pillére. A 2050-ig tervezett stratégiánkat szorosan követve évről-évre arra törekszünk, hogy mind a környezetvédelem, a társadalmi szerepvállalás és az üzleti működés terén is kiváló teljesítményt nyújtsunk” - mondta Sótér Krisztina, a Ricoh Hungary marketingkommunikációs menedzsere.

Oldal tetejére