Felavatták a Ricoh környezetbarát fényreklámját

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Felavatták a Ricoh környezetbarát fényreklámját

A mai napon ünnepélyes ceremónia keretében avatták fel a Ricoh környezetbarát fényreklámját a világ egyik legforgalmasabb terén, a New York-i Times Square-en. A 14 méter magas és 38 méter széles hirdetőtábla az első fényreklám, mely 100 százalékban napenergiával működik. Ezzel az innovatív kezdeményezéssel a Ricoh jelentősen hozzájárul a hagyományos elektronikus eszközök szén-dioxid kibocsátásának csökkentéséhez.

2010. június 8-án avatták fel a Ricoh környezetbarát fényreklámját New York szívében, a Time Square-en. A 14 méter magas és 38 méter széles hirdetési felület teljes mértékben napenergiával működik, mely eddig teljesen egyedi a téren. A energiaellátást 62 napelem panel és 24 film-vékony PV napelem modul biztosítja, a hirdetést pedig 16 LED reflektor világítja meg. A Ricoh azt is elhatározta, hogy a felület megvilágításához semmiféleképpen nem használ hagyományos, hálózati elektromosságot, így engedi hogy kevés napfény esetén a hirdetés sötétbe boruljon.
„A Ricoh környezetbarát fényreklám, a vállalat számtalan innovatív környezetvédelmi  kezdeményezésének egyik eredménye. A Ricoh évtizedek óta globális szinten elhivatott a környezetvédelem iránt, aminek köszönhetően az iparágon belül elismert vezetővé váltunk e téren” - mondta Tom Wangland, a Ricoh Europe környezetvédelmi menedzsere. „Az öko hirdetés a Ricoh zöld IT iránti elkötelezettségének erőteljes szimbóluma, mellyel reméljük, hogy sikerül másokat is nagyobb aktivitásra sarkallnunk.”

A Ricoh fenntarthatóság iránti elkötelezettsége nem csupán a napenergiával működő fényreklámban, hanem a termékekben és a vállalat által nyújtott szolgáltatásokban is tükröződik. „Vállalatunk a Teljesen Zöld Irodai Megoldások (Total Green Office Solution) által jelentős globális lépéseket tesz a környezet védelmének érdekében; teljes körű dokumentum menedzsment rendszerünk zöld tanácsadási szolgáltatásokat, energiatakarékos felszereléseket és szoftver megoldásokat is tartalmaz” - tette hozzá Tom Wangland. ”Arra törekszünk, hogy teljes mértékben eleget tegyünk ügyfeleink azon fenntarthatósági célkitűzéseinek, mint az energia- és papírtakarékosság, valamint a hulladék-kibocsátás csökkentése.”

Oldal tetejére