A Ricoh szerint a dokumentumfolyamatok fejlesztése segíthet a kereskedelemmel és termékfejlesztéssel foglalkozó cégeknek kihasználni az új üzleti lehetőségeket

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh szerint a dokumentumfolyamatok fejlesztése segíthet a kereskedelemmel és termékfejlesztéssel foglalkozó cégeknek kihasználni az új üzleti lehetőségeket

A tanulmány alapján a hatékony folyamatok javíthatják a szervezeti együttműködést és a piacra kerülési időtimproving-document-processes

Budapest, 2012. október 25.  — A Ricoh Europe bejelentette, hogy a Ricoh által szponzorált IDC tanulmány* szerint a dokumentum és információs folyamatok fejlesztése jelentősen segíthet a szervezeteknek az új üzleti lehetőségek megszerzésében, mint például: gyorsabban érhetik el a piacot új ajánlataikkal, késlekedés nélkül reagálhatnak az ügyféligényekre és a változó piaci dinamikára, valamint kompetitív üzleteket nyerhetnek.

A Ricoh Process Imperative initiative új felmérésének célja a fejlettebb dokumentum és információ menedzsment promotálása. Az IDC globális tanulmány 1516 dokumentum vezérelt üzleti folyamat tulajdonosát és információs dolgozót kérdezett meg.

Új üzleti lehetőségek
A felmérés alapján a dokumentum folyamatok fontosak a vállalat bevételeinek szempontjából, de a legnagyobb hatása a piacra jutásban van. A válaszadók 91%-a szerint az ügyfélkapcsolati folyamatok optimalizálása segíthet a piacra jutás gyorsításában – átlagosan 13%-kal teheti gyorsabbá azt. A fejlettebb folyamatok lehetővé teszik az ügyfélhez legközelebb álló csapatoknak azt, – mint a kereskedelem és a marketing – hogy gyorsan és pontosan továbbítsák az azonosított lehetőségeket az új termék vagy szolgáltatás létrehozásáért felelős design és fejlesztő csapatoknak. Az a képesség, hogy az információkat a megfelelő embernek a megfelelő időben és megfelelő formátumban juttassuk el, jelentheti a különbséget a piacvezető és a sereghajtó között.

A kutatás azt is kimutatta, hogy a folyamatok fejlesztése jelentősen segíthet a kereskedelmi és termékfejlesztő szervezeteknek az új üzleti lehetőségek megszerzésében. A válaszadók szerint a dokumentum folyamatok rendbetétele segíthet a cégeknek késlekedés nélkül reagálni az ügyféligényekre (78%), gyorsabban reagálhatnak a piac változásaira (65%) és segít növelni a versenyképességet (63%).  A fejlett folyamatok továbbá segíthetnek bebetonozni az ügyfelek lojalitását, ezáltal csökkentve annak esélyét, hogy átpártolnak egy konkurens vállalathoz. A kiemelkedő dokumentum folyamatokkal rendelkező cégek kihangsúlyozhatják konkurenseik gyengébb ügyfélkezelését.

“Az üzleti folyamatok optimalizálásának előnyei valósak és jelentősek,” mondta Sergio Kato, a Ricoh Global Marketing Group/Services Business Center igazgatóhelyettese. “Az üzleti folyamatok fejlesztése egyike azon ritka kezdeményezéseknek, amelyek csökkenthetik a költségeket, új üzleti lehetőségeket generálhatnak, felgyorsíthatják a piacra jutási folyamatokat, és ami a legfontosabb, növelhetik a bevételt. A beruházás költségei általában elenyészőek a lehetséges előnyök fényében.”

A Ricoh az évtizedek alatt rengeteg Managed Document Services ügyféllel dolgozott együtt, így igen nagy tapasztalatra tett szert a folyamatfejlesztések területén. “A változás nehéz, de a legjobb gyakorlatok követése és a dokumentum menedzsmentben szerzett több éves tapasztalat sokat könnyíthet rajta. Továbbá ugyanilyen fontos a változás fenntartása és folyamatos fejlesztése is.” összegezte Kato.
A tanulmány többi megállapításával kapcsolatos további információkért látogassa meg a http://thoughtleadership.ricoh-europe.com/hu weboldalt.


* A Ricoh által támogatott IDC tanulmány: “Organisational Blind Spot: The Role of Document-Driven Business Processes in Driving Top-Line Growth,” 2012. szeptember


 

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

A Ricoh MDS-ről 

A Ricoh egyedi Managed Document Services megközelítésével segít ügyfeleinek végrehajtani egy átfogó dokumentum folyamatfejlesztési stratégiát, mely segíthet csökkenteni a költségeket és potenciálisan növelheti a bevételt. A Ricoh már bizonyított metodológiája (Megértés, Fejlesztés, Átalakítás, Irányítás és Optimalizálás) segít meghatározni egy vállalat kulcsfontosságú folyamatait, majd olyan szolgáltatásokat dolgozni ki rá, amely segít az ügyfélnek mérhető és fenntartható üzleti eredményeket elérni. A több ezer implementáció során szerzett tudás segítségével a Ricoh rálátást nyert a mai vállalati környezetek legfontosabb üzleti problémáira, mint például a költségmenedzsment, környezeti fenntarthatóság, információbiztonság, üzleti folyamathatékonyság, szervezeti változás menedzsment, az információs dolgozók (iWorker) hatékonysága, információ optimalizálás és stratégiai infrastruktúra. Ez a mélyebb rálátás segít felgyorsítani a folyamat első lépését – Megértés – így az ügyfelek hamarabb kezdhetik meg a fejlesztési fázist és a lehető leggyorsabban realizálhatják az ezzel járó előnyöket.

A Document Process Imperative-ról 

A Ricoh Document Process Imperative egy folyamatban lévő kezdeményezés melynek célja az új dokumentum feldolgozási paradigmák népszerűsítése, mely segítségével a vállalatok kiaknázhatják kollektív bölcsességüket. Ez a kezdeményezés kutatásokat támogat és forrásokat biztosít (olyanokat, mint amik ezen az oldalon találhatók) , amik a Ricoh dokumentum folyamat szakértelmét kombinálják a piaci látnokok, partnereink és ügyfeleink tudásával. A tapasztalatok, melyeket ezek a munkák biztosítanak, segíthetnek a vállalatoknak átalakítani üzleti folyamataikat, így növelve produktivitásukat és csökkentve költségeiket.

Oldal tetejére