A Ricoh a fenntarthatóság jegyében mutatja be szolgáltatásait az EcoPrint-en

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

A Ricoh a fenntarthatóság jegyében mutatja be szolgáltatásait az EcoPrint-en

Budapest, 2012. szeptember 26.  — A Ricoh Europe 2012. szeptember 26-27-én, az EcoPrint Live-on mutatja be környezetbarát megoldásait és szolgáltatásait, melyek a fenntarthatóságot és a dokumentumok nyomtatási munkafolyamatainak fejlesztését szolgálják. A Berlinben bemutatandó technológiák és szolgáltatások fő attrakciói többek között a Szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatás (Carbon Balanced Printing) program, új kezdeményezésként a nyomtatók újrahasznosítása (GreenLine gépek), a Ricoh Pro™ L4000 nagy formátumú nyomtató és a Print & Share Eco nyomtatómeghajtó lesz.
A szeminárium résztvevői szintén hallani fognak az angliai kereskedelmi nyomda, a Crossprint valódi sikertörténetéről – a Ricoh első szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatójáról. “A Ricoh gazdag öröksége és sokrétű tapasztalata alapján előmozdíthatja az üzleti célok elérését a környezetvédelem területén – emellett az ügyfelek megelégedését is szolgálhatják ezzel.” – nyilatkozta Graham Moore, a Ricoh Europe üzletfejlesztési igazgatója.

A Ricoh megjelenése az EcoPrint rendezvényen a szén-dioxid semleges technológiákról is szól majd, annak sokoldalú csökkentését célozva. A Ricoh-nál regisztráló látogató utazása során generált szén-dioxid kibocsátása ellensúlyozásra kerül.
A Ricoh standját meglátogatók a következőkkel fognak találkozni: 1. csökkentés, 2. újrafelhasználás és 3. újrahasznosítás. 

  • 1. A Ricoh ügyfelei a szén-dioxid kiegyensúlyozott nyomtatás szolgáltatásainak segítségével csökkenthetik, illetve minimalizálhatják a szén-dioxid kibocsátást.

  • 2. Az újrafelhasználás a GreenLine program kezdeményezése, a nyomtatók újrafeldolgozását foglalja magában.

  • 3. Az újrahasznosítás az alkatrészek újbóli felhasználásával és a fogyóeszközök újrahasznosításával valósul meg.

Ricoh Business Driver Programme™
A látogatók olyan új eszközöket is kipróbálhatnak, mint például a nyomtatási munka szén-dioxid kibocsátásának kalkulátora - ami része a Ricoh Business Driver Programme™ -nak -, ami bizonyítottan felbecsülhetetlen információforrásként szolgál a fenntarthatóságról a Ricoh ügyfelei számára, csakúgy mint a napi 24 órás hozzáférés a legújabb piaci jelentésekhez, üzleti útmutatásokhoz, az e-learning kurzusok, konzultációs lehetőségek eléréséhez, valamint a Ricoh professzionális szolgáltatásaihoz.

A GreenLine és a fenntarthatóságot szolgáló nyomdai rendszerek
A Ricoh GreenLine program keretein belül újrahasznosított termékeinek lényegesen kevesebb a szén-dioxid kibocsátásuk, mint a nyersanyagokból gyártott, új termékeknek. Ez program sikeresnek bizonyult az irodai környezetben történő bevezetésével, azaz a multifunkcionális berendezések felújításával; ezenkívül néhány kereskedelmi nyomdarendszer felé is történt már ajánlattétel. A Ricoh a ‘Resource Smart Return Programme’ terjesztésében előrelépéseket tett a nyomdaipari vállalkozások ügyfelei részére, kezdve a festékkazetták újrahasznosításával és újratöltésével, amit ez év végére tovább fogunk bővíteni a nyomtatók más alkatrészeire is.

Ricoh technológia
A Ricoh be fogja mutatni néhány gazdaságos technológián alapuló berendezését is, mint például a Ricoh Pro L4000 készüléket. A piezo elektronikus nyomtatófejek és a tartós víz alapú latex tinta használatával az új generációs berendezéseket képviseli, és biztosítja a minimális környezetkárosító hatást.
A Ricoh Pro L4000 modell kereskedelmi forgalomba hozatala Észak-Amerikában és Európában 2013 első negyedévében várható. Ezenkívül a Ricoh kiállító standján szerepel még a Aficio™SG 3110DN GelSprinter gyorsan száradó Liquid Gel™  nyomtatója, mely a legújabb technológiát képviseli a kiváló éles képminőség létrehozásával.

Ricoh Print & Share
A Ricoh Print & Share Eco printer driver nevű nyomtatómeghajtójával egy kattintással csökkenthető a papírfelhasználás és a hulladék, valamint a szén-dioxid kibocsátás. Emellett elkerülhetők a felesleges nyomatok készítése, mint például a csak URL címet tartalmazó oldalak, optimalizálhatók a vonaltávolságok, valamint eltávolíthatók a felesleges tartalmak, mint például az email aláírások vagy a lemondások, visszavonások; mindezekkel együtt csökkenthető a nyomtatásra használt lapok száma. A Print & Share Eco nyomtatómeghajtó kompatibilis az összes Ricoh multifunkcionális készülékével és nyomtatójával.

Graham Moore befejezésül leszögezte: “Az EcoPrint tökéletes időzítés az ipar fenntarthatósági fejlődésére irányuló törekvéseinek támogatására, ami egyben az összes üzleti vállalkozás számára stratégiai iránymutatásokkal szolgál működésükre vonatkozóan. Nagy örömmel várjuk a látogatókkal való találkozást és konzultációt elképzeléseik megvalósításáról, a változtatások nagyságától függetlenül.”

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

Oldal tetejére