Az állami szektor élen jár a dokumentum megosztás felhőalapúvá tételében, de nem használja ki a felhőben rejlő egyéb lehetőségeket

Print Twitter Facebook Delicious LinkedIn Google Xing

Az állami szektor élen jár a dokumentum megosztás felhőalapúvá tételében, de nem használja ki a felhőben rejlő egyéb lehetőségeket

Carsten BruhnA Ricoh tanulmánya alapján

Budapest, 2013. január 29.  — A Ricoh Europe által publikált tanulmány szerint Európában leginkább az állami szektor hajlandó a felhőalapú technológiák használatára a dokumentum megosztások terén, ugyanakkor a szektor alkalmazottainak 52 százaléka állítja azt, hogy ennek hatására a dokumentumok kezelése nehezebbé vált.

”Úgy látszik, hogy az állami szektor nem használja ki maximálisan a felhőalapú megoldások előnyeit, mint például a könnyebb hozzáférést az információkhoz, a növekvő tudásmegosztást és a nagyobb üzleti agilitást. Ez lehet az egymáshoz nem kapcsolódó dokumentumfolyamatok eredménye, ahol a folyamatokat, a technológiákat és az emberi munkamódszereket külön kezelik és nem egy rendszer részeiként,” állítja Carsten Bruhn, ügyvezető igazgatóhelyettes, Ricoh Europe.

A tanulmány alapján az állami szektorban tevékenykedő szervezetek 47 százaléka használ felhőalapú megoldást dokumentum megosztásra és 71 százalék arra, hogy lehetővé tegye a dokumentumokhoz történő mobil hozzáférést. Az állami szektor felismeri, hogy az új technológiák a segítségükre lehetnek, de az esetek többségében (69 százalék) úgy ruháznak be új technológiákra, hogy nincsenek tisztában a meglévő rendszerek funkcionalitásával sem.

A tanulmány egyéb lényeges felfedezései:

  • Az állami szektorban dolgozó válaszadók 83 százaléka szerint bár hozzáférésük van a legújabb eszközökhöz - mint az okostelefonok és a táblagépek - de a használatukat erősen korlátozza az avítt jogrendszer.

  • Eltérés van a front office és back office számára elérhető technológiák között, ami szűk keresztmetszeteket, dupla munkát és biztonsági kockázatokat eredményez.

  • Az állami szektorban dolgozó válaszadók 83 százaléka azt állítja, hogy az elavult munkahelyi gyakorlatok miatt nem tudnak maximális hatékonysággal dolgozni.

  • Bár a válaszadók 52 százaléka szerint információ biztonságuk ma jobb, mint 2009-ben volt, de mindössze 44 százalék gondolja azt, hogy a dokumentumfolyamatok biztonságosak.

A Ricoh Document Governance Index 2012 című tanulmány, melyet a Coleman Parkes Research készített a Ricoh megbízásából, megmutatja, hogy az új technológiák milyen mértékben befolyásolják az európai vállalatok információkezelési szokásait, különös tekintettel az üzletileg kritikus dokumentumfolyamatokra. A vizsgált szervezetek az oktatási, jogi, energetikai, egészségügyi, állami, kereskedelmi, gyártó és pénzügyi szektorokból kerültek ki.
A tanulmány rámutat arra, hogy az egyre inkább papírmentes társadalom és a mobil munkaerő térhódítása okán az állami szektor szervezetein belül a dokumentumfolyamatok kezelése egyre komplexebbé válik.

Az itt található kérdőív kiöltésével megtudhatja, hogy üzleti folyamatai mennyire állnak egymással kapcsolatban vagy innen letölthető a tanulmány.

Oldal tetejére

| A Ricoh-ról | 

A Ricoh egy globális vállalat, amely az irodai képalkotási eszközökre, nyomdai megoldásokra, dokumentum menedzsmentre és IT megoldásokra specializálódott. A vállalat központja Tokióban található. A Ricoh Group több mint 200 országban és régióban van jelen. A 2012. március 31.-én befejeződött üzleti évben a Ricoh Group árbevétele 1 903 milliárd japán Jen volt (körülbelül 23 milliárd USD).

A cég bevételeinek többségét az olyan termékek, megoldások és szolgáltatások értékesítéséből nyeri, amelyek javítják az emberek közötti interakciót és az információáramlást. A Ricoh továbbá díjnyertes digitális fényképezőgépeket és speciális ipari termékeket is gyárt. A vállalat ismert eszközei minőségéről, kiemelkedő ügyfélszolgálatáról és fenntarthatósági törekvéseiről.
A Ricoh mottója, imagine. change. Ennek szellemében segít a vállalatoknak átalakítani munkafolyamataikat és kihasználni alkalmazottaik kollektív kreativitását.

További információért kérjük, látogasson el:
www.ricoh.hu  

További információk:
Ricoh Hungary Kft.
Mikola András
Marketingkommunikációs koordinátor
Tel: +361-270-9797
E-mail: pr@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu
Videó csatorna: Ricoh Hungary channel
Hírlevél: Ricoh Hungary hírlevél
Facebook: www.facebook.com/ricoheurope
Twitter: http://www.twitter.com/ricoheurope

A Ricoh Document Governance Index 2012 

A „A new perspective: Ricoh Document Governance Index 2012”  egy független tanulmány, amelyet a Coleman Parkes Research végzett a Ricoh Europe PLC megbízásából.  A tanulmány, amely nagyban épít a korábbi Ricoh Document Government Index 2009 és Ricoh Process Efficiency Index 2011 felmérésekre, friss perspektívát nyújt arról, hogy az európai vállalatok hogyan kezelik üzletileg kritikus dokumentumfolyamataikat.  
A felmérés az üzletileg kritikus dokumentumfolyamatokra, azaz egy vállalat rendszeresen és gyakran előforduló alapvető kölcsönhatásaira koncentrál. Ezek a folyamatok gyakran dokumentum-nehezek, de ami fontosabb, közvetlen hatásuk van az ügyfelek és alkalmazottak közötti üzleti kommunikációra. Ide tartoznak például a HR, a pénzügyi, a beszerzési és a riportálási folyamatok.
A tanulmány 1075 nagy (1000+ alkalmazott), közepes (500-999 alkalmazott) és kis (kevesebb, mint 500 alkalmazott) vállalatoknál dolgozó C szintű döntéshozó, vezető és egyéb alkalmazott megkérdezésével készült. A megkérdezett vállalatok belga, francia, német, olasz, holland, skandináv (Svédország, Finnország, Norvégia és Dánia), spanyol, svájci és egyesült királysági telephelyűek voltak. 
A szervezetek vegyesen kerültek ki oktatási, jogi, energetikai, egészségügyi, állami, kereskedelmi, gyártó és pénzügyi szektorokból. Továbbá mélyinterjúk is készültek európai C szintű döntéshozókkal, hogy további rálátásunk lehessen arra, hogy náluk miképpen kezelik az üzletileg kritikus folyamatokat.
 

Innen töltheti le a tanulmányt.

Oldal tetejére