24.01.2024

A Ricoh a FESPA-n mutatja be az innováció által vezérelt piacfejlesztési lehetőségeket

A digitális textilipari és nagy formátumú ipari nyomtatási megoldásokat alakító legújabb technológiák és együttműködések bemutatására a RAI Amsterdamban, március 19. és 22. között kerül sor.

Ricoh Europe, London, 2024. január 24. - A FESPA Global Print Expo 2024 kiállításon a Ricoh olyan ipart formáló technológiákat mutat be, melyeket a kreatív textil- és a nagyformátumú nyomtatási szakemberek lehetőségeinek kiterjesztésére és a növekedésük elősegítésére fejlesztettek.  Európa vezető szitanyomó és digitális, textil és nagy formátumú nyomtatással foglalkozó kiállítása március 19. és 22. között kerül megrendezésre az amszterdami RAI-ban.

A Ricoh a FESPA-n mutatja be az innováció által vezérelt piacfejlesztési lehetőségeket
A RICOH Pro™ TF6251 UV síkágyas nyomtató plusz roll to roll a FESPA-n mutatkozik be először Európában.

Az ipari direkt fóliára történő nyomtatás bevezetése új mércét állít fel a digitális textilnyomtatásban, kifejezetten a Ricoh Pro™ DTF tinta és egy, forradalmian új porrázó technológia alkalmazásával. A piacon elérhető legalacsonyabb TCO költség, párosulva a példátlan sebességgel, új lehetőségeket nyit a decentralizált, igény szerinti termelésben..

Vadonatúj lesz az első kompakt, kishelyigényű hibrid nyomtató is, amely a Flora digitális technológián alapul. A Flora a síkágyas és nagy formátumú digitális tintasugaras nyomtatók vezető gyártója, és a FESPA-n bemutatandó termékeket úgy alkották meg, hogy nagyobb gyártási rugalmasságot és sokoldalúságot biztosítson a reklám- és displaynyomtatás szakembereinek. A nyomtató képes,  merev és rugalmas hordozókat is kezelni. 

Több technológia is először kerül bemutatásra Európában. Az Ri 4000 Direct to Garment (DTG) nyomtató bővíti a poliészterszövetre történő nyomtatás lehetőségeit a ruházati- és sportruházat-dekoratőrök, tervezők és az alkalmazási lehetőségeiket bővíteni kívánó vállalkozások széles köre számára. A rendszer újonnan kifejlesztett előkezelő folyadékkal és tintával rendelkezik, amelyek állandó minőségű, élénk, ipari ruházatnyomtatást biztosít megfizethető áron.

A Ri 1000X DTG nyomtató minden méretű vállalkozás számára, a kis egyedi ruházati üzletektől a nagyméretű gyártóüzemekig, lehetővé teszi, hogy kiváló minőségű, élénk és tartós nyomatokat készítsen a ruházati cikkek széles skálájára. Két új nyomtatási móddal rendelkezik a jobb eredmények és a gyorsabb sebesség érdekében, valamint egy új alapanyag beállítási funkcióval   a nyomatási paraméterek gyorsabb beállításához a fehér és sötét ruhadarabok közötti kényelmesebb váltáshoz.

A látogatók felfedezhetik a Ricoh gyorsan bővülő nagy formátumú és síkágyas portfóliójának az analógról a digitálisra történő működési fejlődését. A RICOH Pro™ L5160e Latex kiterjesztett színskálájú, tekercsről tekercsre nyomtató rendszer és a RICOH Pro TF6251 UV síkágyas nyomtató, kiegészítve tekercsre nyomtatás lehetőségével, élő bemutatói - mindkettő gyorsan száradó, Greenguard tanúsítvánnyal rendelkező tintákkal - bemutatják a grafikai és ipari szektorban dolgozó felhasználók számára lehetséges alkalmazások sokaságát.

Mindezek a rendszerek a Ricoh piacvezető nyomtatófejeivel működnek. Gyorsaságra, pontosságra és tartósságra tervezték őket, és minimális karbantartás mellett nagy felbontású nyomtatási minőséget biztosítanak. 

A kiállításon bemutatkozik a ColorGATE (egy Ricoh vállalat) Productionserver is, amely lehetővé teszi a pontos és kiváló minőségű termelést az összes fent említett megoldáshoz. 

Emellett bemutatásra kerül a Ricoh Valvejet technológiája, amely ideális megoldás az ipari festékek és lakkok piacán, melynek igényei a nagyobb viszkozitású folyadékok, nagyobb kilövellési távolság és nagyobb cseppméret. A technológiát a Ricoh ipari gumiabroncs-nyomtatási megoldása fogja bemutatni, amelyet a magas szintű testreszabhatóságot alkalmazó felhasználói körre terveztek.

Graham Kennedy, a Ricoh Europe Graphic Communications Group ipari nyomtatásért felelős igazgatója szerint: "A FESPA-n bemutatjuk, hogy a Ricoh nyomtatófej-, tinta- és hardvertechnológiája által biztosított kiváló minőség, tartós és egyenletes minőség jelentette előnyök milyen sokféle ágazat és alkalmazás igényeit elégíthetik ki. Alig várjuk, hogy a látogatók megismerhessék a legújabb fejlesztéseket, és segítsünk nekik felfedezni, hogyan fejleszthetik sikeresen működésüket átfogó támogatással és szakértelemmel." 

Sander Sondaal, a Ricoh Europe Graphic Communications Group kereskedelmi nyomtatási értékesítési igazgatója hozzáfűzte: "Nagy érdeklődésre számítunk a vállalatok részéről, akik azt vizsgálják, hogyan folytathatják az analógról a digitálisra való átállást, és hogyan elégíthetik ki ügyfeleik igényeit gyorsabban. Izgatottan várjuk, hogy segíthessük őket a sikeres jövő közös megteremtésében olyan rendkívül sokoldalú megoldásokkal, amelyek elősegítik az innovációt, a termelés sokoldalúságát és bővítik az alkalmazási lehetőségeket."

A kiállításon bemutatott technológiák kapcsán magyar kollégáink támogatására is számíthat, amennyiben egyéni tanácsadást szeretne, keressen bennünket az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

imre.menyhart@ricoh.hu

emptylajos.szauter@ricoh.hu

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455