17.01.2024

A Ricoh bekerült a 2024-es “Global 100” jelentés legfenntarthatóbb vállalatai közé

TOKYO, 2024. január 17. - A Ricoh ma bejelentette, hogy felkerült a “Global 100, The World’s Most Sustainable Corporations listájára. Ez már a 12. alkalom a Ricoh számára, amelyet 2005 és 2014 között 10 egymást követő évben, valamint 2023-ban 12. alkalommal választottak ki.

A Ricoh bekerült a 2024-es “Global 100” jelentés legfenntarthatóbb vállalatai közé

A Global 100 a kanadai székhelyű Corporate Knights által évente kiadott rangsor a világ leginkább fenntartható vállalatai között. Az értékelést 25 kulcsmutató alapján végzik, amelyek az erőforrás-gazdálkodásra, a munkavállalói menedzsmentre, a pénzügyi menedzsmentre, a fenntartható bevételekre és a fenntartható beruházásokra, valamint a beszállítói teljesítményre terjednek ki. Az értékelés eredményeit minden évben a Világgazdasági Fórum éves találkozóján jelentik be a svájci Davosban. A 2024 Global 100 2024-es éves rangsor 6 733 db, 1 milliárd USD feletti bevétellel rendelkező, nyilvánosan jegyzett vállalatot értékelt. 

Mikako Suzuki, a Ricoh Company, Ltd. ESG-ért és kockázatkezelésért felelős vállalati tisztviselője szerint: "Ez az elismerés a Ricoh fenntarthatóság iránti folyamatos és komoly elkötelezettségét bizonyítja, amely az ESG-t az üzleti növekedéssel összehangoló stratégiai politikánkból ered. Megtiszteltetés számunkra az újabb elismerés, és izgatottan várjuk, hogy üzleti tevékenységeinken keresztül továbbra is hozzájáruljunk a társadalmi problémák megoldásához és a Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez."

A Ricoh fenntarthatósági megközelítése a fenntartható társadalomra törekszik a három P egyensúlyának - jólét (gazdaság), emberek (társadalom) és bolygó (környezet) – révén került kialakításra. Egy idális társadalom megvalósítása érdekében a Ricoh hét lényeges kérdést azonosított két területen: "Társadalmi kérdések megoldása az üzleti életen keresztül" és "Robusztus irányítási infrastruktúra", és 16 ESG célt határozott meg az anyaghoz kapcsolódóan, hogy e kérdések megoldására törekedjen. 2020-ban az ESG-kezdeményezéseket jövőbeli pénzügyi célokként pozícionálták, a rendszeres pénzügyi célok mellett a kettős vállalatirányítási célok egyikeként, és azóta az ESG-mutatókat beépítették a Ricoh vezetői javadalmazásába is.

Kapcsolódó információk

2024 Global 100

https://www.corporateknights.com/rankings/global-100-rankings/2024-global-100-rankings/

A Ricoh Group hét lényeges témája és a Fenntartható Fejlődési Célok

https://www.ricoh.com/sustainability/materiality

A Ricoh Group Commitment and Recognition jelentése
https://www.ricoh.com/about/integrated-report/data/commitment 

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455