A Ricoh és a Durst 50 millió eurós nyomtatófej-technológiai megállapodással bővíti partnerségét
08.03.2022

A Ricoh és a Durst 50 millió eurós nyomtatófej-technológiai megállapodással bővíti partnerségét

Egy újabb együttműködés a Ricoh-val nyomtatófej-technológia kapcsán

Ricoh Europe, London, 2022. március 08. - A Ricoh Europe 50 millió eurós, mérföldkőnek számító nyomtatófej-technológiai megállapodást kötött a Durst Group AG-val való sikeres együttműködésének meghosszabbítása érdekében. 

A Ricoh és a Durst 50 millió eurós nyomtatófej-technológiai megállapodással bővíti partnerségét
A Ricoh és a Durst meghosszabbította hosszú távú partnerségét.

A fejlett digitális nyomtatási és gyártási technológiák vezető gyártója, a Durst Group már használja a Ricoh Gen 5 tintasugaras nyomtatófejeket az Alpha textilnyomtató rendszereiben és a Durst P5 sorozatot a nagy formátumú nyomtatáshoz - a piac legsikeresebb, legtermelékenyebb és legsokoldalúbb nyomtatósorozatának tartják.  Az új megállapodás részeként a jövőben a Ricoh nyomtatófejeket továbbfejlesztik a Durst különböző alkalmazási területein a készülő Durst nyomtatórendszerekhez.

A Durst és a Ricoh egyaránt elkötelezett a hosszú élettartamú teljesítmény biztosítása mellett. Az elmúlt években a két vállalat elmélyítette partnerségét, és a Durst Alpha sorozatával létrehozták a legstabilabb és legrugalmasabb nyomtatási rendszert, különösen a digitális textilnyomtatásban. Bár a végeredmény egyszerűnek tűnhet, a maximális nyomtatási minőség és termelékenység, valamint az ilyen megbízható, kockázatmentes megoldások elérése intenzív fejlesztési és tintaformázási munkát, valamint több ezer nyomtatófej és több tonna tinta szigorú tesztelését igényelte. Ezt a tapasztalatot aztán a nagy formátumú nyomtatásban alkalmazták.

Dr. Christian Compera, a Ricoh Industrial Printing üzletágának globális vezérigazgatója szerint: "A partnerség lehetővé teszi számunkra, hogy a nyomtatófejek fejlesztését a valós követelményekre összpontosítva végezzük. Gyakran előfordul, hogy a nyomtatófejek szellemi tulajdonát, az anyagokat és a nyomtatófej-gyártási technológiákat, valamint a tintaformulákat nagyfokú védelem övezi. A Ricoh és a Durst fejlesztőcsapatainak egyesítésével közös célunk a teljes nyomtatási rendszer folyamatos fejlesztése, ami végső soron az ügyfelek javát szolgálja." 

Christoph Gamper, a Durst Group vezérigazgatója és társtulajdonosa hozzátette: "Ez a megállapodás megerősíti és folytatja a Ricoh-val való együttműködésünket. A Ricoh-val való partnerségünk kiterjesztése lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsabb piacra jutási időt érjünk el az új nyomtatási rendszerek esetében, mivel együtt dolgozunk a nyomtatófejek, tinták és hordozók tökéletes együttműködésén. Ez nem csak a maximális nyomtatási minőség és teljesítmény elérését teszi lehetővé, hanem a nyomtató hosszabb élettartamának megbízhatóságát is garantálja. Ez egyértelmű alapot ad ügyfeleinknek a beruházási döntéseikhez, a nyomtatófej kockázati tényezője nélkül."

A Ricoh és a Durst műszaki szakértelme és csapatai együttműködnek az új megoldásokon, a nyomtatófejek és a nyomtatók fejlesztése során, hogy a tintasugaras technológiában rejlő lehetőségeket az újonnan megjelenő alkalmazások igényeinek kiszolgálására is megnyissák. A tintasugaras technológiák és anyagok fokozott fenntarthatóságot célzó új felhasználási módjait - például az alacsonyabb szárítási energiafogyasztást - már vizsgálják. Az elkövetkező hónapokban további együttműködési kezdeményezésekre derül fény.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455