A Ricoh Gold minősítést kapott az EcoVadis-tól a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért
25.03.2021

A Ricoh Gold minősítést kapott az EcoVadis-tól a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéért

Ricoh Europe, London, 2021. március 25. - A Ricoh Company, Ltd. arany fokozatot kapott az EcoVadis fenntarthatósági minősítésében. Ezzel a Ricoh a fenntarthatóság szempontjából értékelt vállalatok felső öt százalékába került az iparágában.

EcoVadis
Az EcoVadis több, mint 160 ország és 200 iparág vállalatait értékeli vállalati politikájuk, kezdeményezéseik és teljesítményük alapján négy kulcsfontosságú területen: környezetvédelem, munka és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés. A Ricoh először 2014-ben kapta meg a Gold minősítést, amit azóta folyamatosan fent tud tartani.
A Ricoh kiváló a környezetgazdálkodásban és mellette a beszállítói kapcsolatain keresztül is a fenntartható beszerzési tevékenységekre összpontosít. 2019-ben a Ricoh lett az első japán vállalat, amely részt vett a Business for Inclusive Growth (B4IG) kezdeményezésben, amelynek célja a munkahelyeken és az ellátási láncokban tapasztalható egyenlőtlenségek kezelése. A Ricoh csatlakozott a Responsible Business Alliance (RBA) szervezethez is, amely a globális ellátási láncok társadalmi felelősségvállalását támogatja.
Az ENSZ által bevezetett 12 fenntartható fejlődési céllal összeegyeztetve a Ricoh hét kulcsfontosságú munkaterületet határozott meg, amelyeken üzleti tevékenységein keresztül konkrét problémák megoldására törekszik. Ezzel a Ricoh célja, hogy hozzájáruljon egy olyan fenntartható társadalom kialakításához, amely aktívan foglalkozik a gazdasági, társadalmi és globális környezetvédelmi politikákkal. Azáltal, hogy a Ricoh a teljes értékláncban foglalkozik a társadalmi kérdésekkel, hozzájárul a Fenntartható Fejlődési Célok eléréséhez, és ezáltal a fenntartható társadalom megvalósításához.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455