A Ricoh “Leader” értékelést kapott a 2023-as IDC MarketScape for Worldwide Print Transformation felmérésben
06.09.2023

A Ricoh “Leader” értékelést kapott a 2023-as IDC MarketScape for Worldwide Print Transformation felmérésben

LONDON, EXTON, TOKYO, 2023. szeptember 6. - A Ricoh ma bejelentette, hogy az IDC MarketScape felmérésében a Leader kategóriába került: Worldwide Print Transformation 2023 Vendor Assessment (dokumentum #US51146523, 2023. augusztus). A jelentés szerint: "Míg sok versenytárs a világjárvány kitörése után kezdett el az átalakusára összpontosítani, a Ricoh már korán belevágott ebbe a lehetőségbe. Az elmúlt több mint 10 év során a Ricoh egy dokumentumközpontú, irodai nyomtatókra, dokumentumkezelésre és kapcsolódó szolgáltatásokra összpontosító szervezetből egy adatközpontú vállalattá fejlődött".

A jelentés szerint a Ricoh digitális szolgáltatási üzletága "a vállalat teljes bevételének százalékos arányában továbbra isegyre nagyobb teret nyer", és számos megoldást említ ezen a területen, beleértve az IT/felhő/munkahelyi szolgáltatásokat, a digitális tartalomkezelést/munkafolyamatokat/intelligens adatfeldolgozást, valamint az információ-átalakítási és folyamatiránytási feladatokat. A jelentés ugyanakkor megjegyzi a Ricoh elkötelezettségét a nyomtatási és hardverüzletágai iránt, és megállapítja: "Miközben a Ricoh hangsúlyozza a digitális szolgáltatásokra való áttérést, továbbra is beruház az alaptevékenységébe. A PFU szkennelési üzletágának felvásárlása és a Toshiba Tec-kel való gyártási vegyesvállalat létrehozása, a Ricoh a másolási/nyomtatási piac iránti elkötelezettségének példái".

"Az innováció örökségével és a piaci változások előrejelzése iránti elkötelezettségével a Ricoh a K+F több területén is erősnek bizonyult, ami igazolja fejlődését, és kiemelhetjük, hogy képes alkalmazkodni és boldogulni a digitális korszakban" - mondta Keith Kmetz, az IDC képalkotási, nyomtatási és dokumentummegoldások kutatásával foglalkozó alelnöke. "Miközben a Ricoh továbbra is újradefiniálja a nyomtatás határait és átöleli a digitalizáció vertikumát, a vállalat továbbra is az innováció és a kiválóság jelképe marad, megmutatva, hogy a stratégiai gondolkodásmód, a technológiai képességek és az ügyfélközpontúság hogyan vezethet átalakító sikerhez."

2023 IDC MarketScape for Worldwide Print Transformation

Egy olyan korszakban, amelyet átalakító változások jellemeznek, a Ricoh újradefiniálta identitását és piaci megközelítését a digitális szolgáltatások átfogó portfóliójával, amely a jövő munkahelyének alakítására készült. A jelentés szerint: "Az elmúlt év során a Ricoh figyelemre méltó vásárlói megítélésbeli növekedést ért el a vállalat identitásában, mint a digitális szolgáltatások vezetője, az ügyfél üzletének létfontosságú partnere, és a Ricoh termékei és szolgáltatásai igazodnak az ügyfél igényeihez. Emellett a Ricoh csapattagjaival kapcsolatos ügyfél-elégedettségi értékelések következetesen a kitűzött célok felett vannak."

A jelentés megjegyzi, hogy a vállalat reagál az ügyfelek visszajelzéseire, és megállapítja: "A Ricoh ügyfelei, akikkel beszéltünk, kiemelték az irodai helykihasználás (RICOH Spaces) és az üzleti folyamatok kezelése/szolgáltatások előnyeit. A RICOH Spaces esetében a biztonságos munkakörnyezet biztosítását, a felhasználói élményt és a jövőbeli folyamatok irányítását (pl. kevesebb hely, alacsonyabb költségek) lehetővé tevő elemző eszközöket hallottuk, mint fő előnyöket. Az üzleti folyamatok esetében gyakoriak voltak a jelentős (akár 30%-os) költségmegtakarítások, valamint a hatékonyság és a termelékenység növekedése. Emellett számos folyamat esetében segített a legjobb megoldás kialakításában."

A Ricoh számos közelmúltbeli IDC MarketScapes-ben vezető szerepet kapott, többek között a nagy sebességű tintasugaras megoldások¹ , a felhőalapú MPS² , a nyomtatás a hibrid munkaerőben³ , valamint a biztonsági megoldások és szolgáltatások terén⁴.

"Gyökereink az emberek és az információ összekapcsolására nyúlnak vissza  , ezért mindig is elkötelezettek voltunk a lehetőségek felismerése, az innováció ösztönzése és a változó üzleti környezethez való alkalmazkodás iránt" - mondta Takahiro Irisa, a Ricoh Company, Ltd. vezető vállalati igazgatója és a Ricoh Digital Services Business Unit elnöke. "Hiszünk abban, hogy az IDC MarketScape-ben kapott Leader pozíció: (Worldwide Print Transformation 2023 Vendor Assessment) az iparági változásokra válaszul néhány évvel ezelőtt tett inspiráló intézkedéseink eredménye, amelyek olyan eszközöket adtak kezünkbe, amelyekkel ma már dinamikus digitális szolgáltatásokat nyújtunk és integrátorként proaktívan pozícionálhatjuk magunkat. Hiszünk abban, hogy nem csak elfogadjuk a változásokat, hanem vezetjük is azokat, és továbbra is a legmodernebb technológiák és szolgáltatások kombinációját kínáljuk, valamint olyan optimalizált értéket nyújtunk, amely felszabadítja ügyfeleink teljes potenciálját."

További információkért látogasson el a https://www.ricoh-europe.com/insights/reports-whitepapers/idc-marketscape-print-transformation/ weboldalra.

1. "IDC MarketScape: Nagysebességű tintasugaras nyomdagépek világméretű értékesítői értékelése 2023", dokumentum #US50450723, 2023. április.

2. "IDC MarketScape: Worldwide Cloud MPS Hardcopy 2022 Vendor Assessment," doc #US47337721, 2022. január.

3. "IDC MarketScape: Worldwide Print in the Distributed Workforce 2022 Vendor Assessment," doc #US48596221, Jan 2022.

4. "IDC MarketScape: Worldwide for Security Solutions and Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessment," doc #US48851622, Jan 2023.

Az IDC MarketScape-ről

Az IDC MarketScape szállítói értékelő modell célja, hogy áttekintést nyújtson az IKT (információs és kommunikációs technológia) szállítók versenyképességéről egy adott piacon. A kutatási módszertan egy szigorú, minőségi és mennyiségi kritériumokon alapuló pontozási módszert alkalmaz, amelynek eredményeként egyetlen grafikus ábrán látható az egyes szállítók adott piacon belüli helyzete. Az IDC MarketScape világos keretet biztosít, amelyben az informatikai és távközlési szállítók termék- és szolgáltatáskínálata, képességei és stratégiái, valamint jelenlegi és jövőbeli piaci sikertényezői rendezetten összehasonlíthatóak. A keretrendszer a technológiai vásárlók számára 360 fokos értékelést nyújt a jelenlegi és a leendő szállítók erősségeiről és gyengeségeiről.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455