A RICOH MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejek eladásai elérték az 500 000 darabos mérföldkövet
30.11.2022

A RICOH MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejek eladásai elérték az 500 000 darabos mérföldkövet

Világszerte választják ezt az eszközt a fejlesztők és gyártók a termékeikhez, technológiai megoldásaikhoz, mely már több tíz milliárdos bevételt eredményezhetett a digitális átalakulás során.

Ricoh Europe, London, 2022. november 30. – A Ricoh több mint 500 000 darab RICOH MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejet (a Ricoh ötödik generációs nyomtatófejeit) értékesített már világszerte nyomtatási megoldások fejlesztőinek. 

500,000 darabos értékesítési mérföldkövet értünk el, a nyomtatási megoldások fejlesztői világszerte  a RICOH MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejeket választják.
500,000 darabos értékesítési mérföldkövet értünk el, a nyomtatási megoldások fejlesztői világszerte a RICOH MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejeket választják.

E mérföldkő elérésében központi szerepet játszott a bizalom e nyomtatófejek sokoldalúságában és abban, hogy az eszközök képesek konzisztens és megismételhető, kiváló minőségű eredményeket biztosítani tesztelésre szánt ipari környezetben is. 

A Ricoh MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejek a tinták széles skálájával kompatibilisek, a vízbázisúaktól az UV, oldószeres és olajos tintákig. Az OEM-gyártók a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz használják őket (beleértve a feliratokat, textíliákat, címkéket és ipari dekorációkat), valamint a nyomtatott elektronika, a 3D, a gyógyszeripar és a DNS-nyomtatás fejlesztéseihez. 

A nyomtatófej vezérléséhez (hullámforma-tervezéshez és a szórás optimalizálásához) nyújtott széles körű műszaki és integrációs támogatás a termékkínálat központi eleme.

A Ricoh MH5420/5421 sorozatú nyomtatófejeit innovatív technológiáik középpontjába helyező iparágban és ágazatban világszerte a fejlesztők között van a Mark Andy, a keskeny- és közép pályaszélességű tekercses nyomtatás és befejező egységekre szakosodott vállalat. Dave Medlar, a digitális üzletág alelnöke így fogalmazott: "A Ricoh ötödik generációs nyomtatófejeit a robusztusságuk és megbízhatóságuk miatt választottuk, és azért, mert megbízhatóan újra és újra képes az egyenletes, azonos minőségű kis cseppméretet biztosítani." 

Dr. Karin Vercauteren, Head of Materials Technology Centre, az Agfa-nál kiemelte a nyomtatófej széles viszkozitási tartományát, a hosszú élettartamot támogató, erős és stabil piezotechnológiát, valamint a kis helyigényt, amely megkönnyíti az integrációt. Véleménye szerint: "A nyílt platform lehetővé teszi továbbá számunkra, hogy a hullámformát az adott tintákhoz és alkalmazásokhoz hangoljuk, és kiemelkedő nyomtatási minőséget érjünk el."

A Durst az MH5420/5421 sorozatú technológiát saját fejlesztésű adatelektronikával és automatikus illesztési algoritmusokkal együtt számos vízalapú és UV festék alkalmazásban, valamint moduláris géprendszereinek szerves részeként használja. A Durst csoport technológiai igazgatója, Georg Grossrubatcher szerint a nyomtatófejek megbízhatósága és robusztussága segít az ipari ügyfelek által támasztott, a gépek magas rendelkezésre állására és a nyomtatási minőség konzisztenciájára vonatkozó igényeit kielégíteni. Kijelentette: "Ezeknek az elvárásoknak csak olyan megbízható nyomtatófej-partnerekkel tudunk megfelelni, akik következetesen fejlesztik a tintasugaras technológiát, és szoros innovációs partnerségben nyitott fülekkel figyelik az optimalizálási követelményeket."

A nyomtatófej különböző tintákkal való konzisztenciája kulcsfontosságú képesség volt a d.gen, Inc. felirat- és textilnyomtatói számára. Chris Kang, COO, megjegyzi: "Számos különböző tintatípushoz illeszkedik, beleértve a pigmenteket is, így a végfelhasználók egyedi alkalmazásaikhoz a megfelelő tintatípusokat választhatják ki." 

Doug Edwards, az EFI Inkjet CTO-ja hozzáteszi: "A Ricoh nyomtatófejek és az EFI tinták kompatibilitása a lehető legnagyobb sokoldalúságot kínálja, lehetővé téve az EFI számára, hogy számos alkalmazási szegmenst megszólítson." A vezető emellett nagyra értékelte az eszköz azon tulajdonságát is, hogy a legmagasabb nyomtatási minőséget tudja biztosítani ipari-gyártási sebesség mellett, miközben a legjobb ROI-t kínálja, valamint a Ricoh technikai támogatását, amely lehetővé teszi az EFI számára, hogy gyorsabban hozza forgalomba a termékeket. 

A Ricoh szakértelme a Dantex számára is fontos volt. Ben Danon, CEO szerint: "A Ricoh támogatása kiváló és hatékony volt a hosszú fejlesztési program során." 

Graham Kennedy, kereskedelmi és ipari nyomtatási megoldásokért felelős igazgató, Graphic Communications Group, Ricoh Europe szerint: "A Ricoh MH5420/5421 sorozatú, ötödik generációs nyomtatófejek robusztussága, megbízhatósága és teljesítménye lehetővé tette, hogy globális partnereink új rendszereket fejlesszenek ki és vezessenek be, amelyek mára átléphették a tízmilliárd eurós forgalmat is. Partnereink bíznak a Ricoh technológiájában. A nyomtatófejek sokoldalúsága számos ágazatban támogatta az innovációt, lehetővé téve a fejlesztési-átfutási idők felgyorsítását, miközben minimalizálta az időbeli és költségbeli kockázatot."

"Büszke vagyok továbbá arra, hogy a Ricoh megfelel a piac azon igényének, hogy felgyorsítsa az analógról a digitális technológiákra való átállást, és lehetővé teszi partnereink számára, hogy kihasználják a digitalizáció által biztosított upstream folyamatok és downstream hozzáadott érték előnyeit."

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2022 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.

Fekete Gábor

E-Mail: gfekete@ricoh.at

Mobil: +43 664 80 464 2455