Automation focused RICOH Pro VC80000 rewrites inkjet economics
14.11.2023

Az automatizálásra összpontosító RICOH Pro™ VC80000 újradefiniálja a tintasugaras technológiával elérhető gazdaságosságot

A nyomdagépek indítása, a nyomtatási sebesség, a minőségellenőrzés, a színkonzisztencia, a hordozóváltás és a prediktív karbantartás terén elért előrelépések növelik a termelési kapacitást és a befektetés megtérülési rátáját.

Ricoh Europe, London, 2023. november 14. - A Ricoh Europe ma bejelentette az új RICOH Pro VC80000 készülék piacralépését. Ezzel az új, nagy sebességű tintasugaras rotációs nyomtatási platformmal a nyomdai szolgáltatók kihasználhatják a továbbfejlesztett automatizált gyártást, a zárt hurkú minőségellenőrzést és a fejlettebb gyártótér-integrációt, így élvezhetik a rendkívül hatékony működést és az agilis alkalmazási területek előnyeit.


RICOH Pro VC80000.
A RICOH Pro VC80000 számos úttörő technológiával írja újra a tintasugaras technológiával elérhető gazdaságosságot.

A RICOH Pro VC80000 a RICOH Pro™ VC70000 sikerére épül, és kivételes minőségű direct-marketing levelek, színes könyvek, katalógusok, magazinok és kereskedelmi nyomtatási alkalmazások előállítására tervezték, akár 300 g/m2 vastagságú bevonatos hordozókon. A szoftver- és hardvereszközök egyedülálló családja a termelés, a nyomtatási minőségellenőrzés és a kommunikáció fokozott automatizálását biztosítja számos AI, gépi tanulási és adatelemzési funkcióval, amelyek minimális kezelői beavatkozással biztosítják a kiszámítható és megismételhető kimenetet.

Kategóriájának egyik legkisebb gépe, amelynek teljes duplex kiépítése kevesebb mint tíz méter hosszú. A legújabb generációs tinta- és hőmérséklet-szabályozott tintasugaras fejeket tartalmazza. Számos úttörő technológiát vezet be, amelyekkel 1200 x 1200 dpi maximális felbontást és 150mpm maximális sebességet ér el - ami a korábbi generációs nyomdagépekhez képest 50%-kal növeli a termelési teljesítményt -, és a termelékenység maximalizálására összpontosít a teljes üzemeltetési költség (TCO) csökkentése érdekében. Ezek közé tartoznak:

  • Gyorsabb indítási idő az új "firefly" szárítótechnológiával. Kisméretű, fűtött hengerek innovatív konfigurációja, amely a tipikus szárítórendszerekhez képest kevesebb mint fele annyi idő alatt hozza üzemi hőmérsékletre a nyomdagépet. 
  • Következő generációs, automatizált minőségellenőrzés egy teljesen beépített RICOH Pro szkennerrel, amely először a RICOH Pro VC70000 készülék esetén, opcióként volt elérhető. A szkenner aktívan figyeli a nyomtatási minőség számos aspektusát, és folyamatosan felülvizsgálja az egyes nyomtatófejek teljesítményét, így a Pro VC80000 automatikusan fenntartja a kimeneti minőség állandóan magas szintjét. A színregisztrációt és a kétoldali pontosságot automatikusan ellenőrzi, és a korrekciókat azonnal végrehajtja.
  • A kézi képbeállítás kiküszöbölése spektrofotométerrel a színvisszaadás valós idejű ellenőrzéséhez. A célkimenet bármilyen eltérése azonosítható, és a szükséges beállítások menet közben elvégezhetők.
  • A RICOH Supervisor™ összegyűjti és értelmezi a RICOH Pro Scanner és más csatlakoztatott nyomtatási eszközökből származó működési adatokat, és az eszköz kihasználtságának és teljesítményének optimalizálása érdekében az üzleti intelligencia eszköz elemzései segítségével webalapú irányítópult (dashboard) nézeteket hoz létre.
  • Nagymértékben automatizált gyors papírbeállítás, amely lehetővé teszi, hogy a médiatárban nem tárolt vadonatúj hordozóanyag egy gombnyomással optimálisan működjön. A SmartStart funkció lehetővé teszi a gép automatizált beállítását a műszak kezdete előtt, anélkül, hogy a gépkezelő a helyszínen lenne.
  • A fokozott kommunikáció az inline befejezéshez megkönnyíti az összetett végponttól végpontig tartó megoldások hatékonyabb működését. A nonstop termeléshez az automatikus kötőegységek is támogatottak.
  • Az intelligens kommunikáció lehetővé teszi a karbantartást és a teljesítmény javítását. A szervizbeavatkozás előre jelezhető, és az adatok összegyűjtésével javítható az üzemeltetés hatékonysága.

A RICOH Pro VC80000 készüléket a Ricoh márkafüggetlen szoftverek változatos portfóliója támogatja, beleértve a RICOH ProcessDirector™-t, amely a vezető automatizált, végponttól végpontig tartó munkafolyamat-kezelési megoldás, amelyet az információk és folyamatok rögzítésére, átalakítására és kezelésére terveztek, olyan módon, amely segíthet a 100%-os kimeneti integritás elérésében, a RICOH Auto Color Adjuster-t, amely pontos színkezelési és színegyeztetési képességet biztosít színspecialista nélkül, valamint a FusionPro® -t, amely minden személyre szabott kommunikációs igényt kezel - ami növeli a hatékonyságot és a befektetés erősebb megtérülését.

Ezek a tulajdonságok nyerő kombinációnak bizonyultak a béta telepítés során a németországi Sattler Media Group-nál, Európa egyik vezető médiavállalatánál, amely a kereskedelmi nyomtatás, a levélreklámok, az omnichannel marketing és a logisztika területén szerzett szakértelemmel rendelkezik. Christian Haneke, Innovation and Solutions Manager szerint: "A Ricoh Pro VC80000 által elért automatizáltsági szint, amely a jelenlegi technológiánkhoz képest akár 50%-kal magasabb minőségű termékek kibocsátásával, valamint a kezelőbarát megközelítéssel párosul, átalakítja a tintasugaras nyomtatás szerepét a Sattler Media Group termelési portfóliójában."

"Nagy sebességű tintasugaras ügyfeleink hasonló termelési kihívásokkal küzdenek: nagy sebességű kapacitásra van szükségük a nagy megrendelések teljesítéséhez és a rövidebb átfutási időkhöz, valamint olyan eszközökre, amelyek megkönnyítik és hatékonyabbá teszik a nyomdagépeik üzemeltetését" - mondta Eef de Ridder, a Ricoh Europe Graphic Communications csoportjának alelnöke. "A RICOH Pro VC80000 arra épül, ami az előző generációt az ügyfelek kedvencévé tette, és bizonyítja elkötelezettségünket az iránt, hogy segítsük ügyfeleinket kihívásaik megoldásában. Új mércét állít fel az automatizálás és az adatelső intelligencia terén, hogy növelje a termelékenységet és a felhasználható kimenetet a kezelők és műszakok közötti következetességgel.  Szorosan követi a B2 íves RICOH Pro Z75 megjelenését, és megerősíti a Ricoh piacvezető státuszát  a termelési tintasugaras nyomtatásban."

A RICOH Pro VC80000 nagysebességű tintasugaras nyomdagép 2024 elejétől lesz elérhető az EMEA-régióban.

További információért látogasson el a www.ricoh-europe.com weboldalra.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455