European employees dissatisfied by outdated technology in the workplace
17.01.2024

Az európai munkavállalók elégedetlenek az elavult munkahelyi technológiával

Az európai munkavállalók közel fele (42%) úgy gondolja, hogy munkáltatója le van maradva a legújabb technológiák - például a digitalis munkahely felhasználói-élményének vagy a folyamatok automatizálásához köthető eszközök bevezetésében.

Ricoh Europe, London, 2024. január 17: A Ricoh Europe új kutatása kimutatta, hogy jelentős szakadék tátong a munkavállalók munkahelyi technológiával kapcsolatos elvárásai és a munkáltatók által jelenleg nyújtott szolgáltatások között. 

Az Opinium által 6000 európai munkavállaló* körében végzett felmérés szerint az európai munkavállalók közel fele (42%) úgy véli, hogy a munkáltatója lemaradásban van, amikor a munkahelyi előnyökkel járó technológiák bevezetéséről van szó.

Az európai munkavállalók elégedetlenek az elavult munkahelyi technológiával

Háromból egy (33%) válaszadó számolt be arról, hogy a távmunkát végző munkatársak közül valaki többször adályozza a termelékenységüket, és több mint a felét (59%) a magas adminisztratív terhek hátráltatják. Ráadásul az európai munkavállalóknak csak 64%-a gondolja úgy, hogy munkáltatója biztosítja a munkája megfelelő elvégzéséhez szükséges technológiát, ami egy jelentős elszalasztott lehetőségre világít rá. 

A vállalkozásoknak a folyamatautomatizálást és a munkahelyi élményt nyújtó eszközöket kell keresniük az együttműködés javítása, valamint az ismétlődő munkafolyamatok és feladatok racionalizálása érdekében, biztosítva, hogy a munkavállalók a legtöbbet tudják kihozni magukból. A legújabb technológiák, például a digitális munkahelyi platformok, az AV-megoldások és a struktúrált vállalati tartalomkezelés bevezetése lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak kevesebbet foglalkozzanak az adminisztrációval, és többet az értékteremtő tevékenységekkel. 

Ha 2024-ben nem foglalkoznak ezekkel az eltérésekkel, a munkaadók azt kockáztatják, hogy elveszítik a munkavállalókat, akik esetleg más munkahelyet keresnek, ahol jobban kielégítik az igényeiket. Majdnem minden harmadik munkavállaló (28%) a munkakörülményeket és a munkavállalói tapasztalatokat jelölte meg olyan okként, amiért más munkahelyet keresne, míg a munkavállalók egynegyede (24%) a technológiai szoftverek és technológiai eszközök minőségét jelölte meg olyan tényezőként, amelyek miatt vezető szerepet játszanak abban, hogy más munkahelyet keresnek.

Az európai munkavállalók elégedetlenek az elavult munkahelyi technológiával

Nicola Downing, a Ricoh Europe vezérigazgatója szerint: "A jövőre nézve elengedhetetlen, hogy a vállalkozások összehangolják technológiai kínálatukat a munkavállalók igényeivel, különösen a folyamatok automatizálása és a munkahelyi élmény terén, ami segíthet a munkavállalóknak, hogy produktívabbak legyenek, és olyan feladatokra összpontosítsanak, amelyekkel nagyobb hozzáadott értéket teremthetnek.” 

"Ahogy a kutatásunkból kiderült, minden olyan vállalkozás, amely figyelmen kívül hagyja a munkahelyi technológiával kapcsolatos munkavállalói tapasztalatokat, azt kockáztatja, hogy elveszíti értékes csapattagjait, akik egyszerűen máshol keresnek majd olyan munkahelyet, amely megfelel az igényeiknek". A munkavállalók több mint fele (69%) úgy véli, hogy nagyobb értéket tudna nyújtani a vállalat számára, ha megfelelő eszközökkel és technológiákkal rendelkezne, így a megfelelő megoldások előnyei túlmutatnak a tehetségek vonzásán és megtartásán. 

* 1000 irodai dolgozó az alábbi országokban: Egyesült Királyság és Írország, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia.

| A Ricoh-ról |

A Ricoh integrált digitális szolgáltatások, valamint a nyomtatási- és képalkotási megoldások egyik vezető szolgáltatója. Célunk a munkahelyek és a munkaterületek digitális átalakulását és az üzleti teljesítmény optimalizálását támogatni.

A tokiói székhelyű Ricoh cégcsoport működése globálisan mintegy 200 országban és régióban ér el ügyfeleket, 85 éves történelme során összegyűjtött tudással, technológiákkal és szervezeti képességekkel támogatva őket. A 2023 márciusával zárult pénzügyi évben a Ricoh Group árbevétele 2 134 milliárd jen (kb. 16 milliárd USD) volt.

A Ricoh küldetése és jövőképe, hogy a munkahelyi folyamatok megértésével és átalakításával képessé tegyük az egyéneket arra, hogy a munka által találják meg a kiteljesedést, hogy felszabadíthassuk a bennük rejlő potenciált és kreativitást a fenntartható jövő megvalósítása érdekében. 

További információért kérjük, látogasson el a www.ricoh.com weboldalra.

© 2023 RICOH COMPANY, LTD. Minden jog fenntartva. A tartalomban felmerülő márkanevek és a védjegyek a jogszerűen bejegyzett tulajdonosok korlátlan tulajdonát képezik.

Kérdés esetén kérjük forduljon kollégánkhoz:

RICOH Hungary Kft.
Fekete Gábor
E-Mail: gfekete@ricoh.at
Mobil: +43 664 80 464 2455