FőoldalVissza a menübe
Áttekintés

Élen a munkahelyek megreformálásában

A technológia megváltoztatja a munkavégzést. A Ricoh biztosítja, hogy a változás pozitív legyen a csapatai és a vállalkozása számára. Végigkísérjük Önt az út minden lépésén, hogy zökkenőmentes legyen az átállás a teljesen digitális munkahelyre
További részletek
seamless digital workspace experience
Digitális munkahely

Hozzáférés bárhonnan

A jövőnket a hibrid és utazás közbeni munkavégzés formálja. Holisztikus megközelítéssel tervezzük, integráljuk és támogatjuk digitális munkaterületeket, hogy támogassuk az alkalmazottak elkötelezettségét, és segítsük Önt a teljesítmény új szintjeinek elérésében.
További részletek
Business Process Management

Sikerre tervezve

A manuális feladatoknak többé nem kell hátráltatniuk a személyzetet. Optimalizáljuk üzleti folyamatait, hogy munkatársai többet tudjanak nyújtani; a szervezet folyamatainak racionalizálásához és egyszerűsítéséhez technológiát, szakértelmet és támogatást biztosítunk
További részletek
Felhő és infrastruktúra

Cloud & clear

A felhő teljes potenciáljának kiaknázásához megfelelő ütemtervre és végrehajtó csapatra van szükség. Olyan felhőmegoldásokat és szakértelmet kínálunk, amelyek agilisabbá, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá teszik az üzleti működést, miközben akár a következő generációs innovációk bevezetését is támogatja
További részletek
Kiberbiztonság

Nincs több kockázatos vállalkozás

Az interneteléréssel rendelkező készülékek új sérülékenységeket teremtettek a kibertámadásokhoz. Segítünk Önnek a kiberbűnözés elleni harcban az alapvető üzleti folyamataikhoz igazodó intelligens kiberbiztonsági szolgáltatásokkal és megoldásokkal.
További részletek
Digital Experience

A felhasználói élmény egy új szintje

A kiemelkedő ügyfélélmény a kimagasló munkavállalói élménnyel kezdődik. Adatszakértőkből és fejlesztőkből álló, magasan képzett csapatunk segít felülmúlni az ügyfelek elvárásait minden érintkezési ponton. Olyan megoldásokat tervezünk, építünk, valósítunk meg és szervizelünk, amelyekre a munkavállalóknak szüksége van, hogy pozitív, mély és hosszan tartó benyomást keltsenek.
További részletek
Irodai termékek és szoftverek

Kategóriaelső minőség

A Ricoh jól ismert a kiváló minőségű nyomtatókról, digitális sokszorosítókról és multifunkcionális nyomtatókról/szkennerekről/fénymásolókról. A sebesség, méret és képességek tekintetében rengeteg lehetőség közül választhatja ki a munkacsoportja, irodája vagy osztályterme számára a legmegfelelőbb modelleket és funkciókat
További részletek
Áttekintés

Sokoldalú szolgáltatási és támogatási platform

Az összes termék és szolgáltatás támogatás, amire szüksége van, egy helyen. Támogatást, tanácsadást és megoldásokat nyújtunk, hogy vállalkozása folyamatosan működjön
Támogatás kérése
AV technology and management
Hírek

Miden hír egy helyen

Tudjon meg mindent üzleti híreinkről, termékújdonságainkról és munkatársainkról, valamint a rendezvényekről, amelyeken szervezőként vagy résztvevőként jelen leszünk
Legyen tájékozott
News and events from Ricoh
A vállalatunk

Kik vagyunk, és mivel foglalkozunk

A Ricoh arra törekszik, hogy mindig meghallgassa ügyfeleit, és olyan innovatív megoldásokat, termékeket és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összhangban vannak az Ön üzleti céljaival. Szeretnénk hozzáadott értéket adni a szolgáltatásaihoz és termékeihez. Alkalmazkodunk a üzleti környezet változásaihoz.
Tudjon meg többet a Ricoh-ról
Áttekintés

Örömmel beszélnénk Önnel

Akár megoldásaink vagy termékeink árával kapcsolatosan szeretne érdeklődni, segítségre van szüksége a fiókja kezeléséhez, vagy már használja a termékeinket, és támogatásra van szüksége, csapatunk az Ön rendelkezésére áll
Lépjen kapcsolatba velünk
customer and employee engagement
Áttekintés

Segítünk egy lépéssel előrébb járni

Fedezze fel, és olvassa el legújabb iparági elemzéseinket, hogy megismerje mindazt, ami leginkább számít az üzleti megoldásokban
Ismerje meg a legújabb insight-jainkat
Ricoh Insights - Overview

Fenntarthatóság optimalizálási program

Áttekintés

A Ricoh fenntarthatóság optimalizálási programja a szén-dioxid-kibocsátás azonnali és mérhető csökkenését kínálja azzal, hogy segít a dokumentumok előállításának és a teljes tulajdonlási költségnek (TCO) az optimalizálásában. Fenntarthatóság optimalizálási programunk az alábbi ötlépéses tanácsadási eljárást takarja, amely gyakorlati lépéseket tartalmaz a szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkentéséhez:

1. Elemzés
Az első lépésben összegyűjtjük és elemezzük a dokumentum-előállító infrastruktúráról rendelkezésre álló összes információt, hogy meghatározhassuk a jelenlegi szén-dioxid-kibocsátás alapszintjét, figyelembe véve a papírfelhasználást és az energiafogyasztást, és felmérjük a környezet megfelelő megközelítését és a jövőbeni igényeket.

2. Tervezés
Ezután kialakítunk egy tervet, amely egyértelműen azonosítja a javulást igénylő főbb területeket, beleértve az ügyfél vezetőségének elkötelezettségeit, a folyamatok hatékonyságával, a költségoptimalizálással és a termelékenység növelésével kapcsolatos célkitűzéseit. A gyakorlati lépések közé tartozik a készülékek költségtakarékos elhelyezése miatti irodaátrendezés, valamint a kézzelfogható eredmények nyomon követését és mérését lehetővé tevő teljesítménymutatókról szóló jelentés kialakítása.

3. Megvalósítás
A következő lépés a megvalósítási szakasz, amely magában foglalja olyan készülékek telepítését és beállítását, mint a kétoldalas nyomtatásra képes, energiatakarékos üzemmóddal rendelkező multifunkciós nyomtatók. Megtanítjuk a környezettudatosságot és a készülékek energiatakarékos működtetését, amellyel azt is szeretnénk tudatosítani, hogy milyen hatása lehet az olyan egyszerű változtatásoknak is, mint a kétoldalas nyomtatás bevezetése.

4. Irányítás
Ezt követően figyelni kezdjük az eredményeket, amiket az alapszinthez és a tervezési fázisban felállított fenntarthatósági teljesítménymutatókhoz képest mérünk. Rendszeres jelentéseket biztosítunk, valamint negatív irányú változások észlelése esetén a folyamatok javítását célzó ajánlásokat adunk, és hangsúlyozzuk a sikereket azokon a területeken, ahol az osztályok teljesítik a tervet. A célokat szükség esetén újradefiniáljuk a készülékflotta fenntarthatósági teljesítményének pontos beállításához.

5. Semlegesítés
Megoldásaink célja az irányításunk alatt álló összes tevékenység környezetre gyakorolt hatásának csökkentése. Még a leginkább fenntartható folyamatoknál is marad azonban szén-dioxid-kibocsátás az elkerülhetetlen papírhasználat, energiafogyasztás és a készülék karbantartása következtében. A SGS által elismert módszerünkkel a fennmaradó hatást átalakítjuk konkrét számokká, és felajánljunk az ennek megfelelő szén-dioxid-kibocsátási egységet (ún. karbonkreditet), hogy segítsünk elérni a célul kitűzött zéró ökológiai lábnyom elérését.

Small Business Carbon Balanced Printing

A már a szerződéskötés előtt szénegyensúlyban lévő Ricoh készülékekkel a kisebb szervezetek egyszerűen csökkenthetik nyomtatási infrastruktúrájuk szénlábnyomát.  A modellenként tervezett várható élettartamú nyomtatási mennyiség felhasználásával kiszámíthatjuk a várható energia- és papírfogyasztás és karbantartás szén-dioxid-lábnyomát a szerződés teljes időtartamára. A szénegyensúly szempontjából a használat előtti fázis (nyersanyagok kinyerése, gyártás és forgalmazás) szénlábnyomát is figyelembe vesszük. A számított szén-dioxid-kibocsátást az ügyfél Ricoh számláján lévő UNFCCC Gold Standard karbonkredit egyenértékének törlésével egyensúlyozzuk ki. Az eredmény egy teljesen szén-dioxid-semleges nyomtatási flotta. Ezzel a kezdeményezéssel kézzelfoghatóan hozzájárul a CO2-kibocsátás csökkentéséhez és a fenntartható technológiák átadásához a fejlődő országok felé.  Ügyfélként kap egy szén-dioxid-kiegyensúlyozott nyomtatás tanúsítványt is, amelyet megfelelési és marketing céljaira használhat.

Funkciók és előnyök

A Ricoh fenntarthatóság optimalizálási programja gyakorlatias, strukturált, mérhető megoldást kínál az ügyfelek dokumentumkezelési munkafolyamatai miatt keletkező ökológiai lábnyom semlegesítésére.
 
A fenntarthatóság mint a vállalkozás mozgatórugója
A gyakorlatias, tettekre váltható fenntarthatósági üzletpolitika az utóbbi években fontos részévé vált az üzleti magatartásnak. Az energia növekvő ára és ennek a vállalati eredményre gyakorolt hatásai csak egy tényező a sok közül. A tartós fenntarthatósági stratégia létfontosságú a versenyben maradáshoz, mivel az ügyfelek és a partnerek biztosítékot keresnek arra, hogy Ön felelős módon vezeti vállalkozását.

Gördülékeny folyamatok a jobb pénzügyi felügyelet érdekében
A fenntarthatóságoptimalizálási program megvalósítása a pusztán környezetvédelmi előnyök mellett az egész szervezet termelékenységére és költségmegtakarítására kiható előnyökkel is jár. A fenntartható munkavégzés része az energiatakarékos hardverek és hulladékot csökkentő szoftverek használata és környezettudatos munkamódszerek bevezetése. Ezek mindegyikének közvetlen hatása van a vállalat eredményére, valamint a szervezet dolgozóinak munkamódszereire.

Ellenőrzött, bevált és jóváhagyott módszer
A Ricoh fenntarthatóság optimalizálási programja az elemzésben és megvalósításban szerzett óriási tapasztalatunkra épül. A SGS által jóváhagyott fenntarthatóság optimalizálási programunk segítségével a mai napig (2021. június) több mint 10 000 környezetvédelmi vizsgálatot végeztünk Európa-szerte ügyfeleinknek, amelyek köre kisvállalkozásoktól nemzetközi nagyvállalatokig terjed. Segítettünk ügyfeleinknek, hogy felmutatható eredményeket érjenek el, átlagosan 34%-kal csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást és 31%-kal a teljes birtoklási költségeket.
Felhasználói esetek

1. példa: egy mobiltelefon társaság környezetbarát informatikai nyomtatási kezdeményezése

A feladat – Az irodai nyomtatókörnyezete által a környezetre gyakorolt hatás csökkentése érdekében ez a globális mobiltelefon társaság kezdeményezte a környezetbarát informatikai „kevesebb papírt használó iroda”programot a következő célok kitűzésével:
 • Kisebb ökológiai lábnyom
 • Alacsonyabb teljes birtoklási költség
 • Jobb szolgáltatás
 • Nagyobb biztonság
 • Felügyelt globális nyomtatási szolgáltatás

A Ricoh megoldása – A Ricoh kidolgozott egy olyan környezetkímélő nyomtatási infrastruktúrát a csoport részére, amely támogatja a társaság rugalmas és mobil munkavégzési stratégiáját. Ehhez az alábbiakat kellett kidolgozni:
 • „Zöld iroda” környezetvédelmi felmérés
 • Globális és helyi projektvezetés
 • Szabványos, legjobban illeszkedő technika
 • Kijelölt helyi szolgáltatástámogatás
 • Részletes globális/helyi jelentések

Az eredmények – A globális ésszerűsítés és egységesítés eredményei:
 • 300%-kal nőtt az egy készülékre jutó alkalmazottak száma (az átlagos 20:1-ről 60:1-re)
 • Egyes régiókban 75%-kal csökkent a papírhasználat
 • Átlagosan évi 50%-kal csökkent az iroda felhasználónkénti nyomtatási költsége
 • A vállalat jelentősen, évi csaknem 3 millió kilogramm szén-dioxiddal a fenntartható szintre csökkentette ökológiai lábnyomát.

2. péda: a Ricoh környezetbarát irodai megoldása segített a világ vezető ipari vállalkozásának csökkentenie globális szén-dioxid-kibocsátását.

A feladat – A vállalat nyomtatási és reprográfiai infrastruktúrája túlzott mértékben megnőtt. Az önálló nyomtatókból álló flotta üzemeltetése költségesnek bizonyult, a készülékek használatát csak korlátozottan lehetett felügyelni. Nőtt a kinyomtatott anyagok mennyisége, a vállalat rossz hatékonyságú berendezéseket használt, a szén-dioxid-kibocsátása magasabb volt a szükségesnél.
A Ricoh megoldása – A Ricoh elemezte a meglévő infrastruktúrát, megvizsgálta a nyomtatott anyagok mennyiségét és a környezetvédelmi mérőszámokat, például az energiafogyasztást. Az eredmények alapján az alábbiakat javasoltuk:
 • A Ricoh környezetbarát irodára irányuló megoldása
 • A nyomtatások vizsgálata környezetvédelmi szempontból
 • Energiatakarékos multifunkciós nyomtatók
 • Felügyelt nyomtatási környezet

Az eredmények – A rossz hatékonyságú nyomtatók eltávolításával és a nyomtatás energiatakarékosabb multifunkciós készülékekre irányításával segítettünk a vállalatnak csökkenteni globális szén-dioxid-kibocsátását, amivel pénzt takaríthat meg:
 • A nyomtatási és reprográfiai költségek 18%-kal csökkentek
 • A papírhasználat 15%-kal csökkent
 • Jelentős mértékben, a fenntarthatósági érték alá csökkentettük a vállalat ökológiai lábnyomát